ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van dinsdag 3 oktober

Ook de Daily Focus dagelijks ontvangen?

Belegt u wel duurzaam?

Beleggingsstrateeg Ralph Wessels vertelt in zijn nieuwste vlog over vernieuwingen op het gebied van onderwijs, onder meer in verband met duurzaam beleggen. Duurzaam beleggen is verstandig omdat er wat dit betreft steeds hogere eisen worden gesteld. De Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties leggen duurzame beleggingsdoelen vast en de Rekenkamer heeft het nieuwe kabinet opgeroepen de SDG toe te passen.

Ga naar Financial Focus

Groei wereldeconomie lijkt te versnellen

De wereldeconomie groeit dit jaar harder dan verwacht, in sommige gevallen zelfs veel harder. Hoe sterker de groei, hoe groter de verwachting is dat we het hoogtepunt naderen en een kentering ophanden is. Vreemd genoeg gebeurt dit niet. Integendeel, het lijkt erop dat de groei aanzwelt. Niet alle cijfers wijzen dezelfde kant op en de Amerikaanse woningmarkt is bijvoorbeeld vrij zwak, maar het grote plaatje lijkt toch te zijn dat de groei van de wereldeconomie eerder versnelt dan vertraagt.

Lees meer bij Insights

Kan blockchain de vastgoedwereld transparanter maken?

Blockchain is vooral bekend doordat de technologie kan bijhouden wie de eigenaar van virtuele valuta zoals bitcoin is. Het zou echter mogelijk kunnen zijn de eigenaars van vastgoed ook via blockchain vast te leggen. In de VS is het bezit van huizen en grond nog dikwijls vastgelegd op papier. Dat maakt zoeken lastig. Bovendien is digitaliseren arbeidsintensief. Blockchain voor vastgoed zou transactiekosten kunnen verlagen en fraude kunnen tegengaan.

Kijk verder bij Fast Company

Voormalig Uber-CEO mogelijk gestript van macht

Travis Kalanick is weliswaar vertrokken als CEO van het geplaagde bedrijf Uber, maar hij heeft nog wel veel macht. Niet alleen bezit hij een groot aandelenpakket, ook heeft hij de macht om bestuurders aan te stellen. Hij heeft effectief invloed op drie bestuurderszetels; zijn eigen en twee vacante posities. Hij schokte vriend en vijand door die twee posities onlangs zonder overleg in te vullen. De bestuursraad wil nu stemmen om Kalanick die macht te ontnemen.

Bekijk het bij Bloomberg

 

Deel deze pagina

Daily Focus van dinsdag 3 oktober
5.0/5 (1 stem)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus