ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van maandag 9 oktober

Ook de Daily Focus dagelijks ontvangen?

 

Verkoopgroei van woningen neemt af

Hoewel het vertrouwen nog hoog is, is het sentiment ten aanzien van de woningmarkt het afgelopen jaar enigszins gekenterd. Na een piek eind vorig jaar is het optimisme licht afgezwakt. Dit ondanks het aanhoudende herstel van de economie. Het enthousiasme wordt getemperd door de verwachting dat de rente voorbij het dieptepunt is en op termijn weer gaat stijgen, maar vooral door een toenemend gebrek aan woningen.

Lees meer bij Insights

Elon Musk wil Puerto Rico van stroom voorzien

Elon Musk heeft het al bijzonder druk en zijn CV is ook niet bepaald leeg, maar hij zou er zomaar ‘hulpverlener’ aan kunnen toevoegen. Musk twitterde dat hij wil meehelpen met het vinden van een langetermijnoplossing voor het Puerto Ricaanse elektriciteitsnetwerk. Na de twee vernietigende orkanen heeft nog steeds minder dan 10% van de Puerto Ricanen elektriciteit. Als Musk actie onderneemt, ligt het voor de hand dat hij dat doet via zonnepanelenbedrijf SolarCity.

Ga naar Fortune

Dit bedrijf levert vanaf 2022 elektrische vliegtuigen

Boeing heeft zich, samen met JetBlue, achter een vliegtuigmaker uit Seattle geschaard. Het bedrijf heet Zunum Aero en belooft in 2022 de eerste elektrisch-hybride vliegtuigen uit te leveren. Elektrische luchtvaart kan een enorme efficiencyboost voor die sector betekenen. Aan de ene kant zijn korte vluchten haalbaar waardoor de reistijd met de helft afneemt en aan de andere kant zijn de emissies 80% lager dan nu. Ondertussen zou de prijs ook laag zijn.

Kijk verder bij Fast Company

Japans bedrijf beboet voor te veel overwerk

De Japanse arbeidscultuur is bijzonder. Jaarlijks plegen duizenden Japanners zelfmoord vanwege werkdruk en bovendien wordt overwerk als doodsoorzaak erkend. Dat noemt men ‘karoshi’; dood door (over)werk. Marketingbedrijf Dentsu heeft een boete gekregen van omgerekend $44.000, omdat een werknemer zelfmoord pleegde nadat ze 105 uren had overgewerkt in één maand. Haar zelfmoord werd geïnterpreteerd als ‘karoshi’.

Bekijk het bij Business Insider

Deel deze pagina

Daily Focus van maandag 9 oktober
5.0/5 (1 stem)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus