ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van donderdag 10 augustus

Ook de Daily Focus dagelijks ontvangen?
Schijf u dan via deze link in voor de nieuwsbrief.

Wat is Trumps invloed op sterke Amerikaanse economie?

President Trump schept graag op over de goede prestaties van de Amerikaanse economie sinds hij het hoogste Amerikaanse ambt bekleedt. De vraag is echter in hoeverre de goede cijfers te herleiden zijn tot beslissingen die onlangs in het Witte Huis zijn gemaakt. Trump heeft ingezet op snoeien in regelgeving en dat zou nu zijn effect kunnen hebben, ware het niet dat grote bedrijven hun goede resultaten niet toeschrijven aan minder regeldruk.

Lees verder bij The New York Times

Airbnb drijft huurprijzen op

Er woedt al enige tijd een debat over de vraag of Airbnb gentrificatie en daardoor hogere huurprijzen in de hand werkt. Uit nieuw onderzoek blijkt dat Airbnb inderdaad een effect op de huurprijzen heeft. In een postgebied waar 10% meer Airbnb-accommodaties worden aangeboden, stijgt de huurprijs gemiddeld met 0,39%. De huizenprijzen stijgen met 0,64%. Dat betekent dat buurten met meer Airbnb, ‘waardevoller’ worden.

Ga naar Fast Company

Waar komt de wens tot economische herverdeling vandaan?

In Westerse samenlevingen is het gewoon dat mensen met meer geld een deel daarvan afdragen aan minder bedeelden. Volgens de invloedrijke econoom Hayek heeft dat te maken met een evolutionaire ontwikkeling die stamt uit de tijd van jagers en verzamelaars; hij stelde dat het niet ging om abstracte doelen als ‘eerlijkheid’, maar om concretere emoties. Nieuw onderzoek ondersteunt dat: compassie, afgunst en eigenbelang staan aan de basis van economische herverdeling.

Kijk verder bij Marginal Revolution

Gelukkig op het werk door er minder om te geven

Werk neemt een groot deel van ons leven in. Door smartphones en andere devices dringt werk ook steeds verder de persoonlijke levenssfeer binnen. Dat zit niet bij iedereen even lekker. De oplossing is niet om minder te werken, maar er minder om te geven. Concreet kan dat betekenen dat succes in andere dingen dan werk wordt gezocht, of überhaupt een lagere waardering krijgt. Daarnaast kan iemand zichzelf proberen te definiëren buiten zijn werkzame activiteiten.

Klik door naar Quartz

Deel deze pagina

Daily Focus van donderdag 10 augustus
0.0/5 score (0 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus