ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van vrijdag 25 augustus

Ook de Daily Focus dagelijks ontvangen?
Schijf u dan via deze link in voor de nieuwsbrief.

Hoe beëindig ik mijn relatie?

In 2016 woonden er in Nederland ongeveer 4,2 miljoen stellen samen. Die leven op verschillende manieren samen, bijvoorbeeld gehuwd, met of zonder een samenlevingsovereenkomst of in geregistreerd partnerschap. Maar wat nu als u uw relatie wil beëindigen? Welke procedure moet u dan volgen? Iedere vorm heeft zijn eigen regels. Het beste is om voor aanvang van of tijdens uw relatie een overeenkomst met elkaar te sluiten waarin u een aantal zaken met betrekking tot uw samenwoning regelt.

Ga voor alle informatie naar Financial Focus

 

 

Uber rijdt meer ritten

Het afgelopen jaar was niet gemakkelijk voor Uber. De problemen binnen het bedrijf lijken echter geen effect te hebben gehad op consumenten. Deze week deelde Uber zijn laatste financiële nieuws met investeerders en daaruit blijkt dat het aantal boekingen in het tweede kwartaal wederom toenam en de verliezen afnamen. Uber zei niet om hoeveel ritten het in absolute zin ging, maar gaf aan dat het aantal ritverzoeken in Q2 met 150% jaar-op-jaar was toegenomen.

Klik door naar The New York Times

 

 

Amazon en Alibaba strijden om opslagcentra

Internetbedrijven Amazon en Alibaba groeien als kool. Voor hun dagelijkse operatie is opslagruimte van groot belang. Het aantal vierkante meters dat ze daarvoor gebruiken neemt steeds verder toe. Amazon heeft al een sterke aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, maar Alibaba wil daar ook uitbreiden. Beide bedrijven willen ruimte in stedelijke gebieden, zoals Londen. het probleem is echter dat Londen kampt met ruimtetekort, vooral voor woningen.

Lees meer bij Quartz

 

 

Dit verhoogt de productiviteit van captains of industry

Invloedrijke CEO’s en captains of industry hebben vaak een aantal eigenschappen gemeen die bijdragen aan hun succes. In het geval van bijvoorbeeld Sheryl Sandberg (Facebook) of Bill Gates (Microsoft) dragen zij altijd een notitieboekje bij zich. Daarin noteren ze ideeën of to-do-lijsten. Volgens deskundigen helpt het geregeld maken van notities om onze gedachten te structureren en abstracte ideeën beter te formuleren. Ook helpt het tegen ideeën vergeten.

Kijk verder bij Fortune

Deel deze pagina

Daily Focus van vrijdag 25 augustus
0.0/5 score (0 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus