ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van woensdag 6 september

Ook de Daily Focus dagelijks ontvangen?
Schijf u dan via deze link in voor de nieuwsbrief.

Strenger toezicht op vermogensbeheerders na Brexit

Analyses over de economische gevolgen van de Brexit richten zich veelal op de Britse financiële industrie. Volgens schattingen zouden daar 75.000 tot 100.000 banen verdwijnen. Over de sector vermogensbeheer waren analisten optimistischer, maar ook boven deze branche pakken donkere wolken zich samen. De Financial Times schrijft over een EU-richtlijn die nationale toezichthouders aanmoedigt vermogensbeheerders na de Brexit strenger in de gaten te houden.

Klik door naar de Financial Times

Waarom de markten nauwelijks reageren op Noord-Korea

De markten haalden hun schouders op na de nucleaire test van Noord-Korea. Volgens de Wall Street Journal zegt dat weinig over hoe gevaarlijk de situatie op het Koreaans Schiereiland werkelijk is. De markten, aldus de Amerikaanse zakenkrant, zijn slecht in het meewegen van politieke risico’s. De Noord-Koreaanse provocaties hebben veel weg van de Cubacrisis in 1962. Toen bewogen de markten ook niet opvallend, maar volgde na afloop een rally.

Lees de analyse bij de Wall Street Journal

Wat zijn de morele verplichtingen van grote bedrijven?

De in Texas gevestigde bedrijven Chevron, Exxon Mobil en Dow Chemical doneren elk 1 miljoen dollar aan ramphulpverlening na orkaan Harvey. Ook Amazon, Walmart en Verizon dragen bij. In totaal heeft het Amerikaanse bedrijfsleven de afgelopen dagen $ 65 miljoen in donaties toegezegd. Toch is de $ 1 miljoen van bijvoorbeeld Chevron aanzienlijk minder dan het geld dat het bedrijf ontving in subsidies en belastingverlagingen. Is cynisme over de vrijgevigheid op zijn plaats?

Kijk verder bij The New York Times

Fonds in India wil meer vrouwen met start-ups

Hoewel vrouwen een aanzienlijk deel vormen van de werkende bevolking in India, zijn ze ondervertegenwoordigd onder de ondernemers. Slechts 14 procent van de bedrijven uit India worden gerund door een vrouw. Forbes schrijft over het SAHA Fund, een initiatief uit Indiase ondernemerskringen dat het aantal start-ups met vrouwelijke eigenaren wil verhogen. De financiële steun richt zich met name op start-ups in fintech, e-commerce, data, artificial intelligence en analytics.
Ga naar Forbes

Deel deze pagina

Daily Focus van woensdag 6 september
0.0/5 score (0 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus