ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van vrijdag 6 oktober

Ook de Daily Focus dagelijks ontvangen?

 

Trump belooft schuld Puerto Rico op te lossen

Het Amerikaanse Caribische gebiedsdeel Puerto Rico heeft te lijden gehad onder twee orkanen. Er stak daarna ook nog een storm van kritiek op over de verwijzingen van de Amerikaanse regering naar de Puerto Ricaanse schuldenberg. Trump heeft nu gezegd dat hij de schuld van Puerto Rico wil oplossen. Het is niet precies duidelijk wat hij daarmee bedoelt. Beleggers vrezen kwijtschelding of een haircut en regeringswoordvoerders zwakken Trumps woorden af.

Lees meer bij The New York Times

Nieuwe medicijnverpakkingen van levensbelang

Mensen worden steeds ouder en met ouderdom komen kwalen. Daardoor neemt het medicijngebruik ook toe. Het probleem met veel medicijnverpakkingen is echter dat ze niet duidelijk zijn. Een gevaarlijke fout wat betreft inname is zo gemaakt. Daarom heeft de Amerikaanse farmaceutische keten CVS in samenwerking met een vooraanstaande graficus het voortouw genomen om verpakkingen te maken die in een oogopslag duidelijk maken wat erin zit en wanneer moet worden ingenomen.

Kijk verder bij Fast Company

Brazilië zet deur open voor China in Amazonegebied

De ten dele nog altijd ongerepte natuur van het Amazoneregenwoud zou binnenkort een gevoelige slag kunnen worden toegebracht. Brazilië heeft een overeenkomst met China gesloten om een gebied ter grootte van Frankrijk te ontwikkelen. De plannen, die onder andere een enorm project omvatten om verschillende rivieren in te dammen, stuiten op verzet van milieuorganisaties en de oorspronkelijke bewoners van het gebied.

Ga door naar The Guardian

China’s aankomende partijcongres is veelzeggend

Op 18 oktober opent in China het 19e Nationale Partijcongres. De facto worden hier de lijnen voor de komende 5 jaar uitgezet. Daarom is het belangrijk om de besluiten die daar worden genomen, in de gaten te houden. Volgens ingewijden zal veel hetzelfde blijven. President Xi Jinping zal opnieuw worden gekozen en hij zal vermoedelijk hetzelfde beleid blijven voorstaan: economische stabiliteit krijgt voorrang boven een grotere invloed van de markt.

Klik door naar Forbes

Deel deze pagina

Daily Focus van vrijdag 6 oktober
5.0/5 (1 stem)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus