ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van woensdag 4 oktober

Ook de Daily Focus dagelijks ontvangen?

De ECB neemt de tijd

De ECB heeft in september nog geen aanwijzingen gegeven over haar verdere beleid. Wel wordt intern gesproken over hoe het met de kwantitatieve verruiming verder moet na dit jaar. ECB-president Draghi bereidde de markten erop voor dat de meeste beslissingen hierover waarschijnlijk in oktober worden genomen. Maar hij liet ook de mogelijkheid open dat de Bank pas in december de nieuwe maatregelen bekendmaakt.

Lees meer Insights

Chinezen lopen niet warm voor iPhone 8

China is niet alleen de plek waar Apple zijn producten fabriceert, maar ook een belangrijke afzetmarkt. Toch lopen de Chinezen niet zo warm voor de iPhone 8 als voor eerdere modellen van het bedrijf uit Cupertino. Het enthousiasme voor Apple lijkt überhaupt af te nemen in China. Consumenten kiezen daar steeds vaker voor smartphones van Chinese merken. Huawei is steeds populairder en heeft zich ontpopt als een geduchte concurrent van Apple.

Ga verder naar Fortune

Warren Buffett had gelijk over luchtvaartmaatschappijen

Na een aantal faillissementen in de luchtvaart, waarvan Monarch de meest recente is, is Warren Buffett opvallend genoeg wat positiever over de vooruitzichten van deze sector. Nog opvallender is dat Buffett de faillissementen min of meer had zien aankomen en zich in het verleden vaak negatief heeft uitgelaten over luchtvaartmaatschappijen. Volgens hem hebben ze bijzonder veel kapitaal nodig en vertaalt zich dat niet in een groter concurrentievermogen of betere rendementen.

Bekijk het bij Bloomberg

General Motors gaat nog verder elektrisch

Een van de Amerikaanse Big Three, General Motors (GM), heeft gezegd dat het brood ziet in een volledig elektrische toekomst. Om daarin een aandeel te hebben, zal GM in 2023 ten minste 20 nieuwe elektrische auto’s presenteren. De nieuwe modellen zullen niet alleen zijn uitgerust met accu’s; GM wil ook aandrijflijnen ontwikkelen op basis van brandstofcellen, waterstof dus. GM staat voor de uitdaging concurrerend te blijven ten opzichte van Tesla.

Klik door naar Business Insider

Deel deze pagina

Daily Focus van woensdag 4 oktober
5.0/5 (1 stem)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus