ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van maandag 12 februari 2018

De Daily Focus ontvangen?

Schrijf je in voor de Daily Focus en ontvang een update met het laatste nieuws, blogs en artikelen direct in jouw inbox.

Herstel Latijns-Amerika zet door in 2018

Dankzij herstel in Argentinië en Brazilië kwam de regionale groei in Latijns-Amerika in 2017 weer in de plus. Toch was de groei met 0,7% mager. Insights verwacht dat de groei doorzet door verdere stijging van de grondstofprijzen en een gunstige mondiale conjunctuur. Echter, politieke onzekerheid en structurele onevenwichtigheden staan ook in 2018 in sommige landen een krachtiger herstel in de weg. Hierdoor komt de regionale groei uit op een bescheiden 1,8% in 2018 en 2,3% in 2019.

Lees de analyse bij Insights

Amazon gaat zelf pakketten bezorgen

Amazon begint in de komende weken met zijn eigen pakketdienst in de omgeving van Los Angeles. De dienst heet Shipping With Amazon (SWA) en wordt een directe concurrent voor bedrijven als Fedex en UPS. Vooralsnog zullen alleen bedrijven die verkopen via Amazons internetplatform er gebruik van kunnen maken. Amazon heeft al wel ervaring met bezorgen via drones.

Kijk verder bij The Verge

Manchester United wijt verliezen aan president Trump

Manchester United is volgens Deloitte de rijkste voetbalclub ter wereld. Toch kon de club een verlies van £48.8 miljoen (€55 miljoen) in de tweede helft van 2017 niet voorkomen. Dit is volgens de club te wijten aan de belastingverlaging van de Amerikaanse regering, onder leiding van Donald Trump. Door de belastingverlaging nam ook de waarde van de uitgestelde belastingen uit, waardoor de voetbalclub miljoenen moest afschrijven.

Bekijk het bij Business Insider

The New York Times laat uitstekende cijfers zien

In een tijd waarin papieren media het steeds zwaarder hebben en kampen met teruglopende omzetten, is The New York Times een opvallende uitzondering. De omzet nam in het vierde kwartaal van vorig jaar toe met 10,1% ten opzichte van dezelfde periode in 2016, naar $467,3 miljoen. Dat is vooral te danken aan de scherpe stijging in digitale abonnementen: die namen met meer dan 50% toe. Het aandeel NYT noteerde als gevolg van de cijfers de hoogste koers in 11 jaar.

Klik door naar CNBC

Deel deze pagina

Daily Focus van maandag 12 februari 2018
0.0/5 score (0 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus