Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Prinsjesdag 2019: wat zijn voor u de gevolgen van de kabinetsplannen?

De uitdaging voor veel Nederlanders ieder jaar: maak maar eens chocola van de Miljoenennota. Als deskundige en toekomstgerichte bank weten we van de #hoedenderand. Voor vijf onderwerpen leggen in heldere taal uit wat de (fiscale) plannen van het kabinet voor u betekenen.

Vermogen
Vermogen
11 uur geleden bijgewerkt

Toch aanpassingen in tarieven vennootschapsbelasting in 2020 en 2021

Op Prinsjesdag heeft de regering haar belastingplannen bekendgemaakt. Het gaat om voorstellen voor nieuwe fiscale wetgeving, waaronder een aantal nieuwe fiscale cijfers. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe tarieven in de vennootschapsbelasting. […]

Bekijk bericht
Toch aanpassingen in tarieven vennootschapsbelasting in 2020 en 2021

Maatregelen woningbouw druppel op een gloeiende plaat

De krachttermen over de woningbouw vlogen ons de afgelopen weken om de oren: wooncrisis, woningnood, stille ramp op de woningmarkt. Alles om naar aanloop naar Prinsjesdag de urgentie van de situatie op de woningmarkt duidelijk te maken.

Klimaat: betaalbaar voor de burger

De Klimaatwet heeft bepaald dat de vierde donderdag van oktober voortaan Klimaatdag is, of wel Klimaat-Prinsjesdag. Het kabinet zal dan de Klimaatnota presenteren, waarin eventueel nieuwe milieumaatregelen worden aangekondigd. Ook zal het Planbureau van de Leefomgeving komen met de Klimaat- en Energieverkenning en een “tussenstand richting Parijs”. Maar voor het zover is eerst Prinsjesdag 2019 en het klimaat.

Vermogen
Vermogen
12 uur geleden bijgewerkt

Ziet de belastingheffing in box 3 er zo uit in 2022?

Zoals verwacht, wil het huidige kabinet-Rutte III de belastingheffing in box 3 veranderen. Belastingbetalers met spaargeld gaan daarvan profiteren. Beleggers en vooral belastingbetalers die lenen om te beleggen, gaan meer […]

Bekijk bericht
Ziet de belastingheffing in box 3 er zo uit in 2022?

Nieuwe opzet box 3: hoeveel belasting gaat u straks betalen?

De heffingssystematiek in box 3 gaat opnieuw op de schop. Anderhalve week vóór Prinsjesdag 2019 presenteerde staatssecretaris Snel een voorstel om de belastingheffing in box 3 eerlijker te maken. En beter aan te laten sluiten bij het werkelijke rendement dat belastingplichtigen op hun vermogen behalen. Hier leest u de hoofdlijnen van het voorgestelde systeem, dat per 2022 in moet gaan. Spaarders gaan er fors op vooruit. Beleggers gaan juist meer betalen.

Daily Focus
23 uur geleden bijgewerkt

Daily Focus dinsdag 17 september 2019

Hogere elektriciteitsprijzen aan de horizon en loonverschil tussen directeur en medewerkers het grootst bij AEX-bedrijven

Bekijk pagina
Daily Focus dinsdag 17 september 2019

De Daily Focus ontvangen?

Schrijf je in voor de Daily Focus en ontvang een update met het laatste nieuws, blogs en artikelen direct in jouw inbox.