Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Prinsjesdag 2019: wat zijn voor u de gevolgen van de kabinetsplannen?

De uitdaging voor veel Nederlanders ieder jaar: maak maar eens chocola van de Miljoenennota. Als deskundige en toekomstgerichte bank weten we van de #hoedenderand. Voor vijf onderwerpen leggen in heldere taal uit wat de (fiscale) plannen van het kabinet voor u betekenen.

Vermogen
Vermogen
17-09-2019

Aanpassingen in tarieven vennootschapsbelasting in 2020 en 2021

Op Prinsjesdag heeft de regering haar belastingplannen bekendgemaakt. Het gaat om voorstellen voor nieuwe fiscale wetgeving, waaronder een aantal nieuwe fiscale cijfers. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe tarieven in de vennootschapsbelasting. […]

Bekijk bericht
Aanpassingen in tarieven vennootschapsbelasting in 2020 en 2021

Maatregelen woningbouw druppel op een gloeiende plaat

De krachttermen over de woningbouw vlogen ons de afgelopen weken om de oren: wooncrisis, woningnood, stille ramp op de woningmarkt. Alles om naar aanloop naar Prinsjesdag de urgentie van de situatie op de woningmarkt duidelijk te maken.

Klimaat: betaalbaar voor de burger

De Klimaatwet heeft bepaald dat de vierde donderdag van oktober voortaan Klimaatdag is, of wel Klimaat-Prinsjesdag. Het kabinet zal dan de Klimaatnota presenteren, waarin eventueel nieuwe milieumaatregelen worden aangekondigd. Ook zal het Planbureau van de Leefomgeving komen met de Klimaat- en Energieverkenning en een “tussenstand richting Parijs”. Maar voor het zover is eerst Prinsjesdag 2019 en het klimaat.

Vermogen
Vermogen
17-09-2019

Ziet de belastingheffing in box 3 er zo uit in 2022?

Zoals verwacht, wil het huidige kabinet-Rutte III de belastingheffing in box 3 veranderen. Belastingbetalers met spaargeld gaan daarvan profiteren. Beleggers en vooral belastingbetalers die lenen om te beleggen, gaan meer […]

Bekijk bericht
Ziet de belastingheffing in box 3 er zo uit in 2022?

Nieuwe opzet box 3: hoeveel belasting gaat u straks betalen?

De heffingssystematiek in box 3 gaat opnieuw op de schop. Anderhalve week vóór Prinsjesdag 2019 presenteerde staatssecretaris Snel een voorstel om de belastingheffing in box 3 eerlijker te maken. En beter aan te laten sluiten bij het werkelijke rendement dat belastingplichtigen op hun vermogen behalen. Hier leest u de hoofdlijnen van het voorgestelde systeem, dat per 2022 in moet gaan. Spaarders gaan er fors op vooruit. Beleggers gaan juist meer betalen.

Prinsjesdag 2019 Podcast

Prinsjesdag 2019 zal op fiscaal gebied niet de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest spannende Prinsjesdagen. Toch verandert er volgend jaar en de jaren daarna voldoende. Na het beluisteren van onze 10 minuten durende podcast bent u weer helemaal op de hoogte van de op Prinsjesdag gepresenteerde wetsvoorstellen.

Vermogen
Vermogen
27-09-2019

Prinsjesdag 2019: De afdronk

De hoedjes liggen weer netjes in de kast, evenals het scheerapparaat van Koning Willem-Alexander. Op Prinsjesdag zijn de fiscale maatregelen van de regering voor het komende jaar in de steigers […]

Bekijk bericht
Prinsjesdag 2019: De afdronk

De Daily Focus ontvangen?

Schrijf je in voor de Daily Focus en ontvang een update met het laatste nieuws, blogs en artikelen direct in jouw inbox.