Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Een tweede huis in het buitenland

Thuiskomen onder de zon in Frankrijk of Spanje. Misschien loopt u al een tijdje rond met die droom, óf misschien heeft u ‘m waargemaakt. Uit ervaring weten we dat er veel vragen zijn rondom dit onderwerp, want er zijn veel financiële en fiscale zaken om rekening mee te houden. ABN AMRO MeesPierson informeert u hier graag over, zodat u straks de juiste keuze kunt maken.

 

Tweede huis in het buitenland als alternatief voor spaargeld?

De spaarrente is al langere tijd extreem laag. Wanneer uw vermogen in box 3 boven het vrijgestelde bedrag uitkomt, betaalt u al gauw meer belasting over uw spaargeld dan u aan rente ontvangt. U gaat er dan dus op achteruit. En dat is nog afgezien van de inflatie die de koopkracht van uw spaargeld aantast. Steeds meer mensen overwegen daarom hun spaargeld te investeren in een tweede woning in hun favoriete vakantieland. Wat zijn de voordelen daarvan? En wat zijn mogelijke nadelen?

Andere vraagstukken over een tweede huis in het buitenland

We hebben de belangrijkste vraagstukken hieronder voor u op een rij gezet. Variërend van ‘wat zijn manieren om een tweede huis in het buitenland te financieren’ tot alles wat u moet weten over een tweede huis in Frankrijk of Spanje. ABN AMRO MeesPierson geeft antwoord.

Kennismaken met ABN AMRO MeesPierson?

Heeft u vragen over uw persoonlijke situatie in relatie tot een tweede huis in Spanje of Frankrijk? Of wilt u graag vrijblijvend kennismaken met ABN AMRO MeesPierson? Neem dan contact met ons op.

We denken graag met u mee over de vragen die u heeft. En we bekijken graag samen met u wie binnen de bank het beste bij uw vraag past, en daarmee de beste contactpersoon voor u is.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek

Uw tweede huis in het buitenland goed verzekerd

Omdat de aankoop van een tweede huis een serieuze investering is, wilt u deze investering adequaat beschermen met een passende verzekering.

Private Insurance heeft al bijna 20 jaar ervaring met het verzekeren van buitenlandse vakantiewoningen op basis van zeer uitgebreide condities. Mét een polis in het Nederlands.
Wij hebben unieke expertise opgebouwd in o.a. het verzekeren van bijzondere woonhuizen en kostbare inboedels in Spanje en Frankrijk. Wij begeleiden u bij het afsluiten van de benodigde verzekeringen, maar ook bij de afwikkeling van schadeclaims.

Meer over een tweede huis in het buitenland