ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Meer gangmakers voor groei

Waar moet u als belegger op letten de komende tijd? Lees de Beleggingsvisie update van augustus 2017.

Centrale banken trappen minder hard op de rem

Centrale banken in de hele wereld maken zich zorgen over de hardnekkig laagblijvende inflatie. Voor een belangrijk deel zijn structurele krachten daarvoor verantwoordelijk. Hoewel de economie zich in de meeste regio’s voorspoedig ontwikkelt en de vooruitzichten gunstig blijven, zijn de centrale banken voorzichtig met het verminderen van het stimulerende beleid. De Fed zal de rente waarschijnlijk minder vaak verhogen dan eerder aangenomen en de ECB zal volgens ons in 2018 heel geleidelijk het opkoopprogramma van obligaties gaan afbouwen. Een verhoging van de officiële rente zal in de eurozone volgens ons pas in 2019 aan de orde zijn.

Lees meer in het onderdeel Marktomgeving

Mooie winstgroei voor aankomend kwartaal en heel 2017 verwacht

Het tweede kwartaal bedrijfscijferseizoen is afgetrapt. Analisten hebben de afgelopen periode per saldo hun verwachtingen voor de ontwikkelde markten naar boven bijgesteld. Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren. Het is daarom afwachten of bedrijven de verwachtingen kunnen verslaan. De markt gaat uit van een winstgroei met 9,1% voor de EuroStoxx 600 en 8,0% voor de S&P 500. Vooral de verwachtingen voor de sector financiële dienstverlening en informatietechnologie zijn hoog gespannen, terwijl de energiesector het moeilijk houdt. Ook de sector consumptiegoederen heeft te kampen met lage groei.

Lees meer in de Special

Geen wijzigingen in het beleggingsbeleid

Op grond van de positieve economische vooruitzichten handhaven we de bestaande overweging van aandelen. Ook in onze regionale en sectorale voorkeuren hebben we deze maand geen wijzigingen aangebracht. We blijven fors onderwogen in obligaties met daarbinnen een voorkeur voor bedrijfsobligaties. Binnen alternatieve beleggingen handhaven we een overweging voor vastgoed, en een onderweging voor grondstoffen en blijven we neutraal in hedgefunds.

Lees meer in de Vooruitzichten

Deel deze pagina

Artikel geschreven door:

Profiel foto van Ben Steinebach
Ben Steinebach Beleggingsstrategie

Ben Steinebach is hoofd Beleggingsstrategie en verantwoordelijk voor het beleggingsadvies aan de particuliere beleggers van ABN AMRO. Ben maakt daarvoor de vertaalslag van de macro-economische omgeving naar de individuele beleggingsportefeuille.

Van gedachten wisselen met een specialist?

  • Wanneer het u uitkomt
  • Vrijblijvend
  • Persoonlijk
Meer gangmakers voor groei
4.0/5 score (2 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus