ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van donderdag 7 december 2017

 

 

De Daily Focus ontvangen?

Schrijf je in voor de Daily Focus en ontvang een update met het laatste nieuws, blogs en artikelen direct in jouw inbox.

Nederlandse economie met volle kracht vooruit in 2018

De Nederlandse economie groeit in 2017 waarschijnlijk met 3,25%, dat is de hoogste groei sinds 2007. De verdere verbetering van de economische ‘barometers’ wijst erop dat de sterke groei voortduurt, waardoor de BBP-stijging in 2018 opnieuw rond de 3% kan uitkomen. Dat is te danken aan de verdere expansie van de wereldeconomie en de uitgavenimpuls waartoe het nieuwe kabinet heeft besloten.  In 2019 zal de groei van de economie waarschijnlijk afnemen.

Lees de analyse bij Insights

Hoe Amazon consumentenelektronica transformeert

Amazon is partnerschappen aangegaan met een groot aantal producenten van goedkope elektronische producten. Het interessante is dat deze fabrikanten met geen enkele andere retailer zaken doen. Bovendien zijn de producten buitengewoon goedkoop, maar toch kwalitatief hoogwaardig. Dat is te danken aan Amazon dat bij product-ratings een lage prijs beloont, maar slechte kwaliteit hard bestraft. Dit levert goedkope en goede elektronica voor consumenten op.

Ga naar The New York Times

Wat een startup kan leren van een hedgefund

Bridgewater Associates is het grootste hedgefund ter wereld en staat bekend om de sterke bedrijfscultuur die  oprichter Ray Dalio heeft geïmplementeerd. Alle draait om transparantie. Dalio stelt dat als mensen eenmaal helder hebben wat ze willen, ze zich er vervolgens op moeten toeleggen hoe ze dat doel kunnen bereiken en daarbij eerlijk moeten zijn. Alleen wie de waarheid onder ogen komt en kan toegeven dat soms iets niet goed uitpakte, kan echt succesvol worden.

Klik door naar Quartz

Huur in San Francisco zo hoog dat werknemers invliegen uit Texas

De kantoorhuren in San Francisco, Californië, zijn inmiddels zo hoog dat het loont om werknemers te laten overkomen – uit Houston, Texas welteverstaan. De gemiddelde huurprijs ligt drie keer lager in Houston. Daarom heeft een advocatenkantoor een privévliegtuig gekocht om daarmee elke maand zijn advocaten naar de Bay Area te vliegen. Dat is goedkoper dan een kantoor opzetten in San Francisco en de bijkomende huur te betalen.

Bekijk het bij Business Insider

Deel deze pagina

Daily Focus van donderdag 7 december 2017
0.0/5 score (0 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus