ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van dinsdag 26 juni 2018

Zijn we het dieptepunt voorbij?

De afgelopen maanden zijn er meer dan genoeg zaken geweest om ons zorgen over te maken. Er is ook beter nieuws. De belangrijkste positieve factoren zijn dat de wereldeconomie in een redelijk tempo doorgroeit, de inflatie geen bedreiging vormt en de centrale banken een vrij voorspelbare koers varen. In de voorbije maanden is het groeiplaatje echter steeds problematischer geworden. Toch is het mogelijk dat we het dieptepunt al zijn gepasseerd.

Lees de analyse bij Insight

Harley Davidson wil buiten VS produceren

De iconische Amerikaanse motorfabrikant Harley Davidson waarschuwt dat de Europese heffingen op geïmporteerde motorfietsen tot prijsstijgingen van gemiddeld $2200 kunnen leiden. Aangezien Harley Davidson vorig jaar meer motorfietsen in Europa verkocht dan in de VS, vreest het bedrijf zakelijke schade in Europa. Daarom wil Harley Davidson buiten de VS motoren gaan produceren.

Bekijk het bij Business Insider

Facebook gebruikt kunstmatige intelligentie tegen hoax-artikelen

Facebook zal de strijd tegen nepnieuws, hoax-artikelen en spammers natuurlijk nooit definitief winnen, maar het bedrijf blijft bezig om dit probleem op te lossen. Onlangs verklaarde Facebook een aantal nieuwe maatregelen te nemen tegen dergelijke content. Daartoe behoort onder andere het gebruik van machine learning. Die technologie kan niet direct factchecken (dat blijft mensenwerk bij Facebook), maar kan wel signalen van nepnieuw of hoaxes herkennen.

Kijk verder bij The Verge

Hedgefunds gebruikten illegale informatie voor miljardenwinst Brexit

Een hedgefund heeft een voordeel als het betere informatie heeft dan de rest. Volgens Bloomberg was een aantal hedgefunds voordat de uitslag van het Brexit-referendum definitief bekend was, op de hoogte van betere informatie doordat ze gebruik maakten van de diensten van peilers. Die informatie zouden peilbureaus niet hebben mogen delen, maar zorgden er wel voor dat de hedgefund miljarden verdienden: zij wisten dat het pond zou crashen.

Ga naar Bloomberg

 

Deel deze pagina

Daily Focus van dinsdag 26 juni 2018
0.0/5 score (0 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus