ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van vrijdag 06 juli 2018

Ramingen woningmarkt verhoogd

De woningmarkt is verhit. Een reden voor de forse prijsstijgingen vormt het tekort aan woningen. Daarnaast verwacht Insights dat de ECB langzaam het monetaire beleid zal verkrappen, waardoor de rente langer laag blijft. Dit in combinatie met de stijging van het besteedbaar inkomen en het krappe woningaanbod, vormt de reden dat Insights zijn prijsraming heeft verhoogd, van 8% naar 8,5% voor dit jaar en van 5% naar 7% voor volgend jaar.

Lees de analyse bij Insights

Wat gaat de rente doen?

Beleggingsstrateeg Ralph Wessels bespreekt de rentestanden. Europese rentes zijn sinds vorige maand fors gedaald. De ECB stopt met zijn opkoopprogramma en communiceert, later dan verwacht, de rente gaan verhogen. De oorzaken hiervoor zijn enerzijds de vertraagde groei van de Europese economie en anderzijds de lage kerninflatie die onder de ECB-doelstelling ligt. Ralph verwacht dat de Europese rente voorlopig laag blijft; de lange rente daalt eerst en stijgt naar verwachting eind dit jaar.

Ga naar Financial Focus

Uber-deal in Singapore mogelijk teruggedraaid

Uber heeft problemen in Singapore. Dat is opvallend, omdat het bedrijf zich eerder dit jaar uit de Zuidoost-Aziatische markt heeft teruggetrokken. Het verkocht zijn activiteiten aan Grab, tot dat moment een concurrent, in ruil voor een belang van 27,5% in dat bedrijf. Nu zegt de Singaporese mededingingsautoriteit dat de deal tussen Grab en Uber mogelijk teruggedraaid moet worden omdat er onvoldoende concurrentie is en de ritprijzen stijgen.

Kijk verder bij Fortune

Angela Merkel waarschuwt voor handelsoorlog

De Duitse bondskanselier Angele Merken heeft de regering van president Trump gewaarschuwd dat het instellen van importtarieven op Europese auto’s kan leiden tot een handelsoorlog. Merkel drukte zich voorzichtig uit en zei dat er momenteel nog sprake is van een ‘conflict’. President Trump heeft gedreigd een importtarief van 20% in te stellen voor Europese auto’s, een maatregel die de Duitse economie – een grote autoproducent – hard zou raken.

Klik door naar CNN

 

 

 

 

 

Deel deze pagina

Daily Focus van vrijdag 06 juli 2018
0.0/5 score (0 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus