ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van woensdag 16 mei 2018

Waarom de Duitse industrie weer zal aansterken

Het sentiment in de Duitse verwerkende industrie is sinds het begin van dit jaar sterk teruggelopen. Daarnaast hebben Duitse producenten in alle maanden sinds december vorig jaar minder orders ontvangen. Die zwakte lijkt verband te houden met de vraag uit Azië, waar het Chinees nieuwjaar roet in het eten lijkt te gooien, evenals is er vrees voor een handelsoorlog. Al met al verwacht Insights toch dat de Duitse verwerkende industrie de komende maanden weer aantrekt.

Lees de analyse bij Insights

President Erdogan wil zich bemoeien met beleid centrale bank

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gezegd dat hij zijn grip op de Turkse economie zal verstevigen als hij volgende maand de verkiezingen wint. De koers van de lira is niet eerder zo laag geweest ten opzichte van de dollar en ook ten opzichte van alle andere grote valuta’s is de lira onderuit gegaan. Volgens Erdogan is zijn ingrijpen noodzakelijk omdat kiezers uiteindelijk hem verantwoordelijk zullen houden voor de gevolgen van monetair beleid.

Bekijk het bij Bloomberg

Waarom beschermt Trump een Chinese smartphonemaker?

ZTE is een grote Chinese smartphonemaker die momenteel aan Amerikaanse sancties is onderworpen. ZTE wordt ervan verdacht Amerikaanse burgers te hebben bespioneerd. Deze week heeft Trump opdracht gegeven om de sancties te evalueren en eventueel op te heffen. Mogelijk is ZTE inzet geworden van handelsonderhandelingen tussen China en de VS. Trump wijst er daarnaast op dat ZTE Amerikaanse componenten gebruikt en dus Amerikaanse werkgelegenheid genereert.

Ga naar USA Today

‘Mogelijk veel meer datalekken bij Facebook’

Naar aanleiding van het dataschandaal met Cambridge Analytica heeft Facebook onlangs 200 apps buiten werking gesteld en duizenden gevallen onderzocht waarbij mogelijk ook vertrouwelijke data op oneigenlijke wijze is verzameld en verspreid. Een developer bij Facebook, die anoniem wil blijven, zegt echter dat dit vrijwel onbegonnen werk is omdat Facebook veel mogelijk frauduleuze apps niet goed in de gaten heeft gehouden en sommige daarvan inmiddels zijn verkocht.

Kijk verder bij Business Insider

 

 

 

Deel deze pagina

Daily Focus van woensdag 16 mei 2018
0.0/5 score (0 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus