Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Duurzaam beleggen in 3 stappen

Natuurlijk moet uw vermogen renderen, maar u wilt ook dat de maatschappij en het milieu daar niet onder lijden. Wat valt er voor u te kiezen als u wilt beginnen met duurzaam beleggen?

Smaak bepalen

Verschillende beleggers hebben verschillende motieven. Grofweg zijn er vier categorieën beleggers, die in twee soorten rendement geïnteresseerd zijn.

  1. Traditionele belegger – De traditionele belegger gaat voor het hoogste rendement.
  2. Duurzame belegger – De duurzame belegger gaat ook voor het hoogste financiële rendement én kijkt naar prestaties op het gebied van duurzaamheid.
  3. Impact belegger – De impact belegger wil resultaat zien in  maatschappij of milieu. Prestaties gaan voor financieel rendement.
  4. Filantroop – De filantroop gaat nog een stap verder. Onder meer de opbrengsten van (duurzaam) beleggen doneert hij aanduurzame projecten.

Schermafbeelding 2017-04-11 om 11.16.14

Keuzes in het kleurenpalet

Hoe bepalen we wat duurzaam is en wat niet? Daarvoor heeft de bank de Duurzaamheidsindicator ontwikkeld. Die geeft een duurzame ‘scorecard’ voor een belegging. Zelfstandige beleggers kunnen de Duurzaamheidsindicator online raadplegen. De scores zijn ook de basis onder ons beleggingsadvies.

Score aandelen

De duurzaamheidsindicator werkt zo: aandelen en obligaties krijgen een score op een schaal van 1 tot 5, van ‘slecht’ tot ‘uitstekend’. De gegevens komen van het onafhankelijke onderzoeksbureau Sustainalytics.

Branche gemiddelde

In de Duurzaamheidsindicator is een score altijd relatief. We vergelijken bedrijven met het gemiddelde in hun branche. De gedachte is dat voorlopers een stimulans moeten krijgen.

 

 

Schermafbeelding 2017-04-11 om 11.17.01

Kiezen of laten kiezen?

Beleggers kunnen grofweg op drie manieren investeren. Zelfstandig, met advies of via vermogensbeheer.

  1. Zelfstandig beleggen – Een belegger kiest zelf effecten zoals aandelen. Of investeert in fondsen zoals het ABN AMRO Global Sustainable Equity Fund.
  2. Beleggingsadvies – Adviseurs van ABN AMRO helpen duurzame beleggingen te kiezen binnen een bepaald risicoprofiel. Een belegger maakt uiteindelijk de definitieve beleggingskeuzes.
  3. Vermogensbeheer – Een belegger geeft ABN AMRO kapitaal in beheer. We hebben twee duurzame ‘mandaten’. Het Duurzaam Beleggen Mandaat (vanaf 500.000 euro) en het Duurzaam Fondsen Mandaat (vanaf 75.000 euro).

Duurzaam beleggen: goed voor de wereld, goed voor uzelf

Met een duurzame beleggingsportefeuille toont u uw maatschappelijke betrokkenheid bij mens, maatschappij en milieu. Het geeft u de mogelijkheid te investeren in een betere toekomst. Zowel voor u als de generaties na u.

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus