Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Duurzaam beleggen als norm

Duurzaamheid blijft een lastig thema voor politici. De reden hiervoor ligt verscholen in het element “tijd”. In essentie gaat duurzaamheid over ‘vandaag dingen doen of laten’ in de wetenschap dat de gevolgen pas op langere termijn zichtbaar worden.

Dit is best lastig wanneer je herverkiezing over 3 jaar alweer voor de deur staat… We zien dit in de meest extreme vorm bij Donald Trump. Hij kiest voor “Trump first” wanneer hij besluit zich terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Hij oogst nu het applaus voor de bespaarde miljarden, terwijl het klimaatprobleem voor zijn opvolger(s) is!

Nu gaat het komende week niet zozeer om politici en al helemaal niet om Donald Trump maar om ons en onze kinderen. Zijn wij bereid om nu iets te doen of te laten waarvan het gevolg pas op langere termijn zichtbaar wordt?

…Maar duurzaamheid betekent NU iets doen

ABN AMRO en ABN AMRO MeesPierson hebben die keuze gemaakt. Wij zijn bereid NU iets te doen.
Wij kennen de stenencoalitie, wij hebben als eerste bank in de wereld een mensenrechtenrapport geschreven, we werken samen met de Hartstichting, we investeren in Impact Funds, en zo kan dit lijstje nog wel even doorgaan.

Maar er is nog meer. Sinds 1 januari 2018 is duurzaam beleggen de norm binnen onze bank. En we nemen die norm serieus.

Daarom is duurzaam beleggen vanaf nu de standaard

Wij kiezen voor duurzaamheid als standaard.

  • Elke nieuwe cliënt voor Vermogensbeheer bij ABN AMRO en ABN AMRO MeesPierson belegt vanaf nu standaard duurzaam, tenzij hij/zij actief aangeeft dit niet te willen.
  • We stellen elke bestaande cliënt de vraag wat duurzaamheid voor hem/haar betekent in relatie tot zijn of haar beleggingen.

Dit is een belangrijke stap die ABN AMRO en ABN AMRO MeesPierson maken naar een duurzamere toekomst. We denken aan de langere termijn, en daarom doen we dit NU.

Deel deze pagina

Artikel geschreven door:

Profiel foto van Jan Willem Hofland
Jan Willem Hofland Hoofd Investment Centre ABN AMRO MeesPierson

Na zijn studie Bedrijfskunde op Universiteit Nijenrode in Breukelen is Jan Willem begonnen als vermogensbeheerder bij MeesPierson.

Vanaf 1 januari 2004 was hij verantwoordelijk voor het aandelenbeleid voor de vermogensbeheerportefeuilles van MeesPierson Nederland. Tevens was hij verantwoordelijk voor het beheer van een aantal individuele mandaten en de bijbehorende cliëntcontacten.

Van 2007 tot en met 2017 was Jan Willem managing director van Triodos MeesPierson. Sinds 1 januari 2018 geeft Jan Willem leiding aan het Investment Centre van ABN AMRO MeesPierson.

Vrijblijvend van gedachten wisselen met een specialist?

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus