ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van maandag 15 januari 2018

De Daily Focus ontvangen?

Schrijf je in voor de Daily Focus en ontvang een update met het laatste nieuws, blogs en artikelen direct in jouw inbox.

Olieprijs op hoogste punt in jaren

De olieprijs zit al een tijdje in de lift en staat nu op het hoogste niveau in jaren. Brent, een benchmark, is bij een niveau van $70 per vat aangekomen. Er zijn verschillende redenen voor de prijsstijging: marktspeculanten zijn optimistisch en verwachten verdere stijgingen, de situatie in Iran heeft een vergelijkbaar stuwend effect op de prijs en ook de onderliggende economische cijfers zijn gunstig. De vraag naar olie zal de komende 2 jaar vermoedelijk toenemen, terwijl de OPEC het aanbod onder druk heeft gezet.

Ga naar Insights voor de video-analyse

Grote veranderingen bij Facebook

Facebook kreeg het ervan langs het afgelopen jaar. Het sociale netwerk zou misleidende informatie hebben getoond die soms met kwade bedoelingen was verspreid. In reactie op de kritiek zegt CEO Zuckerberg dat hij de algoritmen wil aanpassen om gebruikers meer content te laten zien die door hun sociale omgeving wordt gedeeld. Nieuwsberichten en advertenties gaan een kleinere rol spelen. Dit kan gevolgen hebben voor de winstgevendheid van Facebook.

Klik door naar Quartz

Apple bekritiseerd om zware beveiliging iPhones

Op een conferentie over cyberveiligheid in de Verenigde Staten lieten verschillende hooggeplaatste medewerkers van de FBI hun ongenoegen blijken over Apple. De beveiliging van iPhones is volgens hen zo zwaar, dat de FBI de telefoons niet kan kraken. Dat frustreert onderzoek naar verdachten en is slecht voor de veiligheid, aldus de FBI. Daarnaast heeft Apple geen ‘backdoor’ ingebouwd om autoriteiten alsnog toegang te verschaffen.

Kijk verder bij Fast Company

Opvallend: Peter Thiel wil Gawker kopen

Durfkapitalist Peter Thiel, bekend als oprichter van PayPal, heeft aangeboden website Gawker te kopen. Dat is opvallend omdat Thiel een rechtszaak tegen Gawker heeft gefinancierd die uiteindelijk leidde tot het faillissement van Gawker. De website is inmiddels al meer dan een jaar uit de lucht. Volgens ingewijden heeft Thiel al een bod gedaan. Als Thiel Gawker bemachtigt, krijgt hij ook het archief met publicaties (onder andere over hemzelf) in handen.

Klik door naar The Guardian

 

Deel deze pagina

Daily Focus van maandag 15 januari 2018
0.0/5 score (0 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus