Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Vermogensoverdracht

Vermogensoverdracht is een gevoelig onderwerp. Vroeger of later komt uw geld bij uw kinderen terecht, maar hoe gaan zij om met dat geld, met erfbelasting, en met elkaar? Lees de blogs van Tjarko Denekamp en Gordon Doull.

Geld en kinderen

Uit onderzoeken blijkt dat ouders en kinderen nauwelijks weet hebben van elkaars inkomen. En al helemaal niet van elkaars vermogen. Tel daar de generatiekloof bij op en er ontstaan gemakkelijk misverstanden. Sommige ouders en kinderen worstelen daar hun leven lang mee.

– Lees verder in ‘Geld en kinderen’

Geld is emotie

U heeft een aanzienlijk vermogen opgebouwd. Dan komt er een moment dat u gaat nadenken over de gevolgen hiervan voor uw familie. Hoe voorkomt u bijvoorbeeld dat zij onnodig veel erfbelasting moeten betalen bij uw overlijden? Naast de fiscaal en juridische overwegingen, zijn er ook emotionele aspecten. Hoe veranderen de onderlinge verhoudingen, als u uw kinderen in uw vermogen laat delen?

– Lees verder in ‘Geld is emotie’

Deel deze pagina

Artikel geschreven door:

Profiel foto van Tjarko Denekamp
Tjarko Denekamp Schenken, erven, zorg

Studeerde Fiscaal Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is hierna als Estate Planner aan de slag gegaan bij ABN AMRO MeesPierson. Momenteel is hij werkzaam als Specialist Estate Planning.

Vrijblijvend van gedachten wisselen met een specialist?

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus