Direct naar content
2 min. leestijd
  • Auteur

Elske Doets (45) neemt op achtentwintigjarige leeftijd de reisorganisatie van haar vader over. Hij richt het bedrijf Jan Doets op in 1981 met het idee om bijzondere reizen te organiseren naar Amerika en Canada.

Ondanks tegenslag laat Elske Doets haar bedrijf groeien

Elske Doets krijgt het meteen voor de kiezen. Net nadat ze het bedrijf heeft overgenomen vinden de aanslagen in de VS plaats van 11 september 2001.

Enkele jaren later zakt de wereldeconomie in een diepe crisis. Maar ondanks deze tegenslagen laat Doets het bedrijf elk jaar groeien, terwijl andere reisorganisaties als bosjes omvallen. Het afgelopen jaar had het bedrijf een omzet van ruim 27 miljoen euro.

Elske Doets stak zich op jonge leeftijd flink in de schulden om het bedrijf van haar vader over te nemen. In de blog Zo worden kinderen bedrijfsopvolger geven we tips over hoe u een overdracht van een familiebedrijf slim aan kunt pakken.

Elske Doets zakenvrouw van het jaar 2017

Doets is verkozen tot Zakenvrouw van het jaar 2017, maar is daarnaast ook moeder en echtgenote. Van haar medewerkers verwacht ze 200 procent inzet. ‘Je best doen is voor mij niet goed genoeg. Dat doet iedereen al in Nederland. Als je iets meer doet dan je best, kun je snel succesvol worden. Je moet recht op je doel afgaan, dat doen topsporters toch ook? Als je eenmaal succes hebt, mag je daar ook trots op zijn.’

Vermogens in Nederland

ABN AMRO MeesPierson liet een unieke driedelige documentaire maken over het leven van vermogenden in Nederland. Met welke vraagstukken houden zij zich bezig? Hoe en waarvoor zetten zij hun geld in?

Kijk de afleveringen terug op de pagina Vermogens in Nederland.

 

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.

Meer over dit onderwerp