Direct naar content
2 min. leestijd
  • Auteur

Henk Keetell (84) en Margreet van der Hoeven (72) ontmoeten elkaar in 1992 op de golfclub en vallen als een blok voor elkaars ondernemende geest. Keetell: ‘Ik vroeg altijd aan vrouwen: “Doe je iets voor jezelf of ben je de vrouw van?” Margreet bleek architect, dat interesseerde mij wel.’ Margreet van der Hoeven werkt in die tijd 70 tot 80 uur in de week. Henk Keetell werkt dan al enkele decennia als notaris maar besluit vastgoed te gaan ontwikkelen. Inmiddels zijn ze beiden met pensioen en leveren de panden die ze bezitten een aardig rendement op.

Henk Keetell en Margreet van der Hoeven hebben bij de notaris in een testament laten vastleggen wat er na hun overlijden gaat gebeuren met hun vermogen. In de blog 10 vragen als u nadenkt over uw testament leggen we uit wat u allemaal kunt regelen in een testament.

Henk Keetell: weinig nodig om tevreden te leven

Het pensioen wordt gebruikt om volop te genieten. Dat betekent veel etentjes met vrienden en reizen. Toch heeft Keetell weinig nodig om tevreden te leven. ‘Ik kom uit een nest waar je niet met geld loopt te smijten. Ik vind het wel prettig dat mijn auto het doet als ik hem start, maar ik rijd al jaren dezelfde BMW. Mijn mooiste bezit is mijn huis. Die plek wil ik nooit verlaten.’

Margreet van der Hoeven: straks liever een appartement

Keetell heeft een traplift laten plaatsen om langer te kunnen blijven wonen in het huis. Van der Hoeven ziet echter voor zichzelf eerder een appartement zitten met zorg aan huis. Wat er na het overlijden met het vermogen moet gebeuren, is inmiddels vastgelegd in een testament.

Vermogens in Nederland

ABN AMRO MeesPierson liet een unieke driedelige documentaire maken over het leven van vermogenden in Nederland. Met welke vraagstukken houden zij zich bezig? Hoe en waarvoor zetten zij hun geld in?

Kijk de afleveringen terug op de pagina Vermogens in Nederland.

 

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.

Meer over dit onderwerp