Direct naar content
  • Auteur

Beleggen kost veel tijd, luidt de wijsheid. Maar is dat wel zo? Hoe combineren mensen actief omgaan met hun vermogen met hun drukke werk en gezinsleven?

Om dat uit te zoeken spreekt Jordy in deze aflevering af met de altijd drukke Peter Bosz, oud-voetballer en huidig trainer bij Bayer Leverkusen. Peter is, ondanks zijn drukke leven, al sinds het begin van de jaren ’90 een enthousiast belegger. Dat begon, zoals de meeste goede ideeën, in de kroeg.

Peter vindt het bezig zijn met beleggingen een vorm van ontspanning. Zelfs als de aandelenkoersen dalen, zoals in de coronatijd. “Dan zie ik eigenlijk juist kansen om in te stappen en bij te kopen in aandelen die zijn afgestraft. Ik probeer dan te achterhalen waarom ze zijn afgestraft en hoe ze weer uit dat dal kunnen komen”.

Moet je dan stalen zenuwen hebben? Dat valt mee. Goed nieuws dus voor Jordy, die soms wat nerveus in het leven staat. Peter heeft wel de volgende tips voor nieuwe beleggers:

  • Beleg voor de langere termijn
  • Houd je hebberigheid in bedwang, en neem op tijd je winst…
  •  …en neem op tijd je verlies. In een kleurrijk palet aan metaforen vertelt Peter dat je door de mist vaak de top niet kunt zien, maar ook het dal niet. En dat je daarom soms je onderarm moet afhakken voordat je je hele arm kwijt bent. Hij heeft daar zelf ook wel eens te lang mee gewacht.
  • Vergeet niet dat het belangrijk is om je te interesseren in de bedrijven waarin je belegt.

Beleggingsstrategie 2021

De gebeurtenissen van 2020 waren heftig. Maar 2021 belooft een jaar van herstel te worden – een herstel dat naar verwachting in het tweede kwartaal begint. In onze Beleggingsstrategie staan we uitgebreid stil bij deze grote economische herstart en doen wij suggesties hoe beleggers zich daarop kunnen voorbereiden.

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.

Bekijk Het Geheim van Succesvol Beleggen

Beleggen is eng, sparen is veilig én van beleggen moet je heel veel kennis hebben. Zo hebben de meeste mensen het geleerd. En dus staat er meer geld dan ooit op de Nederlandse spaarrekeningen. Maar is beleggen echt zo eng?

Beleggen brengt risico’s met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.