Direct naar content
  • Auteur

Wat: Al sinds 2014 bestaat Apple’s betaaldienst Apple Pay. Maar sinds 2019 is het ook in Nederland te gebruiken. Apple Pay is een betaalmethode waarmee u uw digitale betaalpas van ABN AMRO koppelt aan uw iPhone of Apple Watch. Met Apple Pay betaalt u makkelijk, veilig en snel.

Waarom: Doordat er vanaf de iPhone 6 en in de Apple Watch een NFC-chip zit, is het mogelijk om je betaalpas te koppelen aan je telefoon. Hierdoor is je mobiele telefoon een betaalkaart.

Hoe: Hoe installeer je het? Open de Mobiel Bankieren-app op uw iPhone. Ga naar ‘Zelf regelen’. Tik op ‘Apple Pay’ en kies uw bankbas. Kijk goed of uw gegevens kloppen en voeg uw kaart toe. Na het accepteren van de voorwaarden bent u klaar!

En dan: Betalen! Heeft u een iPhone die u ontgrendeld met Face ID? Druk twee keer op de knop aan de zijkant, kijk naar het scherm en houd uw iPhone bij de betaalautomaat. Ontgrendeling via Touch ID? Leg uw vinger op de thuisknop en houd uw iPhone bij de betaalautomaat. Betalen met een Apple Watch? Druk twee keer op de knop aan de zijkant van uw Apple Watch en houd uw horloge bij de betaalautomaat, met het scherm naar de lezer gericht. Voelt u een tikje? Betaald!

Meer info: Abnamro.nl/applepay

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.