Direct naar content

Geven aan een ander geeft een goed gevoel. Maar waar begint u of hoe brengt u focus aan? Het Geefplan kan uitkomst bieden.

Voor velen is het geven aan goede doelen een vanzelfsprekendheid. U doneert maandelijks iets aan doel X, geeft een paar euro als doel Y voor de deur staat en heeft doel Z al in uw testament opgenomen.

Dat is natuurlijk een prachtig gebaar en de goede doelen die u steunt zullen ongetwijfeld veel mooie dingen willen doen met uw donaties. Maar hoe zit dat met uzelf? Heeft u het idee dat u écht iets verandert met uw vermogen? Hoe zit het met de voldoening die u zélf uit uw filantropie haalt?

Bij veel mensen is in de loop van de tijd een wirwar ontstaan aan goede doelen waaraan ze geven. Daar is natuurlijk niets mis mee maar door focus aan te brengen in uw giften en door doelen te stellen, kunt u zelf ook waarnemen of uw inzet effect sorteert. En dat geeft voldoening.

Suriname, Anaula, leeg schoollokaal in Marron dorp. Naamsvermelding verplicht: © Gisbertz & Herstein/hh
Foto: Gisbertz & Herstein/hh

Geefplan

ABN AMRO MeesPierson heeft om deze reden het Geefplan opgesteld. Wanneer u wilt beginnen met geven, of meer orde wilt aanbrengen in uw donaties, is het handig om een aantal stappen te doorlopen. Het Geefplan bestaat uit 7 stappen waarmee u een beter idee krijgt wat u wilt bereiken en welke doelen u wilt steunen.

‘Het Geefplan is ontstaan omdat we met klanten in gesprek kwamen die graag iets goeds met hun geld wilden doen maar door de bomen het bos niet meer zagen’, legt Kayleigh Boerjan uit. Jasmijn Melse vult aan: ‘Als jij een onderneming start en je wilt bijvoorbeeld biologische producten gaan importeren en verkopen, dan is het heel normaal dat je daarvoor een ondernemingsplan opstelt. Waarom zou u dan ook niet zo’n plan maken als u geld gaat schenken? Het Geefplan helpt u om proactief met filantropie aan de slag te gaan in plaats van reactief.’ Boerjan en Melse zijn specialisten op het gebied van filantropie bij ABN AMRO MeesPierson.

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.