Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Expertise Aandeel – Grote overname voor kleine schermpjes

Met een overname van ruim 100 miljard dollar wil het Amerikaanse telecombedrijf AT&T zich onderscheiden in de competitieve telecomsector.

Wat doe je als onderneming als de tarieven sterk dalen in de markt waarin je actief bent? Je zoekt naar manieren om je te onderscheiden. Dat is precies wat de partijen in de Amerikaanse telecomsector doen als reactie op de enorme prijsconcurrentie binnen de mobiele markt. De grote spelers AT&T, Verizon en T-Mobile zagen hun marges in de afgelopen jaren onder druk staan. Reden voor AT&T, de grootste mobiele aanbieder in de Verenigde Staten met meer dan 100 miljoen klanten, om te zoeken naar interessante overnames. AT&T biedt mobiele en vaste telefonie en ook televisiediensten. Door de overname van WarnerMedia (voorheen TimeWarner, red.) in juni van dit jaar kan het concern nu ook films en series aanbieden.

Kaskrakers

De forse uitbreiding van de mediacontent is ook interessant voor beleggers. De overname van ruim 100 miljard dollar moet zorgen voor een stijging van de marges en daarmee de omzet en winst van AT&T. Het concern verdient niet langer alleen aan de mobiele verbinding zelf, maar ook aan de films en series die de klant daarop kijkt. Net als in Europa kiest de Amerikaanse consument steeds meer gericht voor de betaalde media van verschillende aanbieders. Denk aan sport- en filmkanalen. Consumenten kijken daarbij steeds vaker op smartphone of tablet in plaats van op de televisie. De marges op mediacontent zijn veel hoger dan die voor mobiele verbindingen. De media van WarnerMedia zijn populair, met onder andere series als Game of Thrones van betaalzender HBO. Filmbedrijf Warner Bros produceerde kaskrakers als Harry Potter en de superheldenreeks Batman.

Klanten binden

De overname draagt bij aan de aantrekkelijkheid van AT&T. De telecomaanbieder groeit in aantallen klanten, en kan hen nu meer aanbieden waardoor het naar verwachting lukt om klanten langer aan zich te binden.

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus