Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Het belang van familiebedrijven

Familiebedrijven zijn bij uitstek bedrijven die moeten experimenteren en innoveren. Dat durven ze ook! Het was dan ook niet meer dan logisch dat wij de genomineerden voor de Familiebedrijven Award 2018 in ons circulaire paviljoen Circl hun verhaal lieten pitchen. Want innovatie loopt ook als een rode draad door het ontstaan van dit circulair gebouwde paviljoen.

Circl is hét voorbeeld van ABN AMRO ‘nieuwe stijl’. Geen ivoren toren, maar een gebouw waarin de bank op zoek gaat naar nieuwe verbindingen met klanten, bewoners en maatschappij. Gebouwd op basis van hernieuwde kennis, met hernieuwde materialen en vooral nieuwe grenzen.

Sponsor zijn van de Familiebedrijven Award past daar helemaal bij. De Award onderstreept het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie. Nederland telt er maar liefst 260.000 en zij zijn goed voor de helft van de werkgelegenheid. Een succesvol bedrijf is volgens ondernemer en initiatiefnemer van de Award John Fentener van Vlissingen nooit de gewoonste zaak van de wereld.

Zakelijk én persoonlijk

Al eerder schreef ik dat we bij Private Wealth Management naast onze ondernemende klanten willen staan en hen in staat willen stellen hun rol in de maatschappij te vervullen. Dat doen we natuurlijk niet alleen, maar samen met onze collega’s van Corporate & Institutional Banking. Met elkaar hebben we de kennis en expertise om deze zo belangrijke ondernemers in alle levensfases bij te staan.

Meer weten over Private Wealth Management?

Wilt u uw mogelijkheden voor Private Wealth Management bij ABN AMRO MeesPierson bespreken?

Dan heb ik het niet alleen over de zakelijke kant zoals financieringen, advies bij overnames of verkoop, maar ook en vooral hoe je een familiebedrijf kunt overdragen aan de volgende generatie. Meer dan bij ‘gewone’ bedrijven spelen daarbij de persoonlijke aspecten en verhalen een belangrijke rol. En dan is ons luisterend oor zo belangrijk.

‘Family governance’

Een familiebedrijf klinkt best romantisch, maar er speelt een enorme verantwoordelijkheid richting de familie. En iedere familie is uniek. Een blauwdruk voor de overdracht naar de volgende generatie bestaat niet. Daarom hebben we instrumenten zoals ‘family governance‘ waarmee we onze klanten helpen om afspraken tussen familieleden vast te leggen. Die combinatie tussen de zakelijke en persoonlijke kant levert een prachtige dynamiek op.

Een dynamiek die ik ook terugzag tijdens de pitches van de tien voor de Award genomineerde bedrijven. Zij werden uit 500 grote en middelgrote ondernemingen gekozen en getoetst op strenge selectiecriteria, waaronder hun maatschappelijke betrokkenheid. Het was mooi om te zien hoe bevlogen ondernemers met trots in drie minuten aan de jury hun verhaal vertelden.

Ondernemers die ervoor gaan

Het was een hele speciale avond en ABN AMRO bedankt John Fentener van Vlissingen voor zijn bijzondere initiatief. Wij kunnen trots zijn op al die mooie bedrijven die ons land rijk is. Bedrijven van ondernemers die ervoor gaan en die continuïteit op de lange termijn veel belangrijker vinden dan winst op korte termijn.

Ik ben zeer benieuwd welk familiebedrijf de Award mee naar de zaak mag nemen. De vijf finalisten zijn inmiddels bekend en zij horen op 11 april wie de winnaar is. Dat familiebedrijf kan net als de Terberg Group, de winnaar van vorig jaar, ervaren hoe leuk het is om mee te doen met de Award en ook om hem te winnen. Niet alleen als bedrijf of als familie, maar vooral voor alle medewerkers brengt deze Award veel positieve (media)aandacht en trots. Ik kijk nu al naar de bekendmaking uit.

Deel deze pagina

Artikel geschreven door:

Profiel foto van Marianne Verhaar
Marianne Verhaar Directeur Private Wealth Management

Een groot vermogen geeft u veel vrijheid, maar vraagt ook om discretie en maatwerk. Marianne Verhaar is directeur Private Wealth Management bij ABN AMRO MeesPierson, dé dienstverlening voor zeer vermogenden.

Voorheen schreef Marianne artikelen als directeur Relatiemanagement Goede Doelen en directeur Filantropie Advies.

 

Vrijblijvend van gedachten wisselen met een specialist?

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus