Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Wel of geen groeihormoon?

Groeien? Ja graag! ‘Maar geen groei óm de groei’, blogt ondernemer Mayke Niestadt.

Mayke Niestadt richtte in 2009 Buck Models op. Haar bedrijf is razendsnel opgeklommen tot leidend in de branche. Mayke blogt over groei, glamour, romantiek en schoonheid.

Ik wil groeien met het bedrijf. Maar ik wil geen groei óm de groei. Als ik de kwaliteit van onze service, onze modellen en onze creativiteit niet meer kan waarborgen, dan bedank ik liever voor een opdracht.

De eerste investeerder belde me twee jaar geleden. Mijn reactie was: waarom zou ik dat willen? Ik heb geen financiering, geen leaseauto’s en ik ben volledig onafhankelijk en vrij. Maar afgelopen zomer won mijn nieuwsgierigheid het en heb ik met zeven investeerders om tafel gezeten.

Uiteindelijk ben ik met niemand in zee gegaan.

Waarom? De juiste match zat er niet bij. Geld kan je overal vandaan halen. Ik vind het belangrijker dat iemand waarde toevoegt, bijvoorbeeld door een relevant netwerk, ervaring of competenties die ik zelf niet bezit mee te nemen. Ik zoek de groei voorlopig ergens anders. In een merkstrategie.

Tot dusver komen de klanten naar ons toe via mond-tot-mond-reclame. Dat is goed. Dat betekent dat je opvalt. Dat klanten tevreden zijn. Dat ze je een warm hart toe dragen en een nieuwe klus gunnen. Alleen heeft deze vorm van klantenwerving zijn grenzen.

Op een gegeven zit je in een bepaald netwerk en loop je, wat verdere groei aangaat, tegen de grenzen van datzelfde netwerk op. Er valt voor ons nog een wereld te winnen buiten de Randstad. Ik denk dat ons bedrijf goed “schaalbaar” is. Een buitenlandse vestiging is dan ook niet ondenkbaar.

Zolang de juiste mensen op de juiste plek zitten en ik weet dat de vereiste kwaliteit aan de klant wordt geboden, hoef ik niet bij elk evenement persoonlijk aanwezig te zijn en is er wat mij betreft nog steeds ruimte voor groei. Wellicht komt ooit de juiste “match” voorbij en ga ik alsnog met een investeerder in zee.

Mayke Niestadt is oprichter en eigenaar van Buck Models. De volgende keer blogt Mayke over liefde en romantiek.         

Deel deze pagina

Artikel geschreven door:

Profiel foto van Mayke Niestadt
Mayke Niestadt
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus