Direct naar content

Daily Focus van maandag 25 maart

Elke dag het laatste financiële nieuws ontvangen?

Ontvang dagelijks een mail met geselecteerde nieuwsitems, blogs en artikelen uit de grootste nieuwsbronnen.

 

 

Verschillende centrale banken beginnen renteverlagingen

De Zwitserse centrale bank (SNB) is de eerste G10 centrale bank die de rente verlaagt en dit resulteert in een lagere frank. De Bank of England is minder verkrappingsgezind dan verwacht. Norges Bank wacht waarschijnlijk langer met het verlagen van de rente. De Fed houdt de rente ongewijzigd. De centrale bank van Brazilië verlaagt de rente met 50 basispunten. De Bank of Japan begint de verkrappingscyclus met echter als gevolg dat de yen daalt.

Lees meer bij ABN AMRO

 

 

Topman Bentley wordt CEO bij Aston Martin

Adrian Hallmark, de ervaren bestuurder van Bentley,  is benoemd tot nieuwe CEO van Aston Martin. De 61-jarige Hallmark zal uiterlijk op 1 oktober beginnen in zijn nieuwe rol, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend. De vertrekkende leider Amedeo Felisa zal tot die tijd in zijn functie blijven. CEO’s wisselen elkaar in rap tempo af bij Aston Martin; de twee voorgangers van Hallmark waren ieder maar twee jaar in functie. Het bedrijf noteert al jaren verliezen.

Bekijk het bij CNBC

 

 

Directeur HART Museum: Kunst vertelt verhalen van gisteren, morgen en vandaag

H’ART Museum is uniek. Het heeft namelijk geen eigen collectie, maar maakt tentoonstellingen met de collecties van andere musea. Het koos voor een nieuwe naam en nieuwe samenwerkingen. Vroeger stond het museum bekend als de Hermitage Amsterdam. ’Na de breuk met Rusland was het noodzakelijk om te blijven bestaan’, vertelt directeur Annabelle Birnie. ‘Zo’n verandering brengt ook kansen. We hebben drie nieuwe museale partners gevonden om de toekomst van het museum te vullen.’

Kijk verder bij Financial Focus

 

 

Prijzen koopwoningen in februari ruim 4% duurder dan jaar eerder

In februari 2024 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 4,3% hoger dan in februari 2023. Ten opzichte van januari 2024 stegen de prijzen in februari met 1%. Het Kadaster maakte bekend dat het in februari 13.810 woningtransacties registreerde. Dat is 16,5% meer dan een jaar eerder. In de eerste twee maanden zijn 28.262 woningen verkocht, ruim 13% meer dan een jaar eerder. De prijzen van bestaande koopwoningen piekten in juli 2022, maar zijn nu mogelijk op weg naar een nieuwe piek.

Ga naar het CBS