Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

De weg naar Rome

Gisteren vond het derde Filantropie Event plaats op Landgoed Duin & Kruidberg. Een evenement waar wij altijd naar uitkijken en beschouwen als één van de hoogtepunten van het jaar. Want wat is het mooi om zoveel mensen in één zaal te hebben die zich zo inzetten voor een bepaald doel. Filantropen die niet alleen geld, maar ook kennis en tijd inzetten om het doel dat hen na aan het hart gaat te steunen.

De weg naar Rome

Het thema was dit jaar “De weg naar Rome”. De aanwezigen hebben allemaal een gemeenschappelijk doel hebben: een maatschappelijk verschil te maken. Maar iedereen doet dit op een andere manier. Er zijn namelijk meerdere wegen die naar Rome leiden. We reflecteerden met elkaar op de wegen die zijn genomen, onverwachte wendingen die misschien de koers veranderen, maar het einddoel alsnog doen bereiken. Tijdens dit Filantropie Event stonden keuzes, ervaringen en best practices centraal.

Inspirerende sprekers

Rien van Gendt, een autoriteit op het gebied van filantropie, sprak ons toe over de ontwikkelingen en gewenste benaderingen van filantropie in Nederland. Vanuit zijn jarenlange ervaring bij onder andere Bernard van Leer Foundation en GSRD Foundation deelde hij voorbeelden en strategieën die van toepassing kunnen zijn in de praktijk. Dr. Paul Smeets van Maastricht Universiteit deelde met ons de resultaten van geefexperimenten en natuurlijk het filantropie onderzoek, dat afgelopen zomer is uitgevoerd onder onze Private Banking klanten en focuste op het geefgedrag. Interessante conclusies; u kunt hier het onderzoek downloaden.

ABN AMRO MeesPierson Filantropie Award

Voor de derde keer werd de ABN AMRO MeesPierson Filantropie Award uitgereikt. Samen met de ABN AMRO Foundation hebben wij dit jaar Jong Ondernemen, Stichting de Schoolschrijver en het Rotterdams Philharmonisch Orkest hiervoor genomineerd. Niet alleen ontvangen zij allen een geldprijs die beschikbaar is gesteld vanuit de ABN AMRO Foundation, zij krijgen ook een dreamteam van bankiers toegewezen die hen helpt met het oplossen van een strategisch vraagstuk. De organisatie die dit jaar de Award mocht ontvangen is Stichting de Schoolschrijver. Zij richten zich op het taalsterk maken van basisschoolleerlingen, dit doen zij met behulp van kinderboekenauteurs.

Inspiratie, informatie & ervaringen

Misschien wel het meest bijzondere onderdeel van het Filantropie Event zijn de ronde tafels met aan iedere tafel een bekende en/of ervaren filantroop die zijn of haar verhalen deelt. Aan iedere tafel nemen 7-8 filantropen plaats en staat er een bepaald thema centraal. Dit zodat de tafelgenoten echt de diepte kunnen ingaan over het thema waar zij zich voor inzetten. Thema’s dit jaar waren onder andere de vluchtelingenproblematiek, impact investing, cultuur en het betrekken van de volgende generatie.

Ieder jaar zijn wij weer onder de indruk van de betrokkenheid en gedrevenheid van de gasten aan tafel. Het is een voorrecht om de inspirerende verhalen te horen, de sleutelmomenten te herkennen en het enthousiasme om de wereld een stukje mooier te maken te voelen.  Wij op onze beurt zijn weer trots op dat wij deze mensen samen mogen brengen  en op de samenwerkingen die uit dit samenzijn voortvloeien. Voor ons was het Filantropie Event geslaagd als de aanwezigen nog meer geïnspireerd zijn geraakt om hun weg naar maatschappelijke impact te vervolgen. Wij in ieder geval wel.

 

Deel deze pagina

Artikel geschreven door:

Profiel foto van Kayleigh Boerjan
Kayleigh Boerjan Specialist Filantropie

Kayleigh heeft Cultuur, Organisatie en Management aan de VU in Amsterdam gestudeerd. Daarna heeft zij een studie International Development Studies afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Als filantropie adviseur adviseert zij klanten die hun geld willen inzetten voor een betere wereld. Kayleigh helpt bij het selecteren van en schenken aan goede doelen die passen bij de interesses van de klant. Ook helpt zij bij het oprichten en professionaliseren van familie- of corporate foundations.

Vrijblijvend van gedachten wisselen met een specialist?

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus