Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Filantropie van de Toekomst: een dag vol mensen die de wereld mooier maken

Eindelijk was het zo ver. Na maanden van voorbereiding vond dinsdag 3 november het tweede Filantropie Event ‘Filantropie van de Toekomst’ plaats.

Een evenement voor onze klanten met ervaring en affiniteit in filantropie. Ik keek er al lang naar uit. Als het evenveel energie en inspiratie zou opleveren als het vorige Filantropie Event, zou het zeker goedkomen.

Inspiratie, informatie & best practices

De bedoeling van het Filantropie Event is om een platform creëren waarbij inspireren, informeren en ervaringen uitwisselen onder gelijkgestemden centraal staat. Klanten komen samen in een veilige omgeving om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en om connecties op te doen. Wij bieden de klant een veilige omgeving. Een omgeving waarin onze klanten die normaliter niet publiekelijk willen spreken over hun filantropische activiteiten met een gerust hart kunnen sparren met en leren van gelijkgestemden.

Filantropie van de toekomst

De dag begon met een inspirerende key-note speech van Maurits Groen, oprichter Waka Waka (dat betekent ‘helder licht’ in Swahili). Waka Waka ontwikkelt strategieën om solarproducten toegankelijk te maken voor mensen die in extreme armoede leven. Maurits vertelde over de impact die Waka Waka maakt in ontwikkelingslanden.

Daarna werd in een levendige panelsessie besproken wat de trends zijn in filantropie. Na de plenaire sessie genoten klanten van de lunch in een ronde-tafelsessie. Klanten konden zich van tevoren inschrijven voor een tafel waarbij het tafelthema hen na aan het hart lag. Thema’s als onderwijs en armoede werden besproken door de tafelhosts; inspirerende changemakers met veelal een grote naam in de wereld van filantropie.

Allemaal winnaars

Eén van de hoogtepunten van de dag was de uitreiking van de ABN AMRO MeesPierson Filantropie Award. De genomineerden waren het Nederlands Dans Theater, Only Friends en Qredits.

ABN AMRO MeesPierson Filantropie Award
De drie genomineerden voor de ABN AMRO MeesPierson Filantropie Award: het Nederlands Dans Theater, Only Friends en Qredits.

De Award werd uitgereikt door Jos Ter Avest en Esther Vergeer, winnares van de voorgaande ABN AMRO MeesPierson Filantropie Award. De Award werd uitgereikt aan Only Friends. Only Friends is een organisatie die zich inzet om kinderen met een beperking te laten sporten. Dennis Gebbink, oprichter van Only Friends, stal de harten van het publiek en de eerste plek was hem dan ook zeer gegund!

Only Friends heeft 5.000 euro gewonnen, Nederlands Dans Theater en Qredits beiden 2.500 euro. Maar wat nog mooier is, is dat zij allen gebruik mogen maken van een strategisch dreamteam. Dit dreamteam, bestaande uit Young Bankers en leden van het Management Team, zal de organisaties helpen met het oplossen van een vraagstuk. Dus eigenlijk zijn het allemaal winnaars.

Tot volgend jaar!

We kunnen terugkijken op een zeer succesvol Filantropie Event. Mijn verwachtingen zijn overtroffen, het bruiste van de energie en positiviteit. Niet alleen bij klanten, maar ook bij collega’s. Ik ben al klaar voor de derde editie.
 

 

 

Deel deze pagina

Artikel geschreven door:

Profiel foto van Kayleigh Boerjan
Kayleigh Boerjan Specialist Filantropie

Kayleigh heeft Cultuur, Organisatie en Management aan de VU in Amsterdam gestudeerd. Daarna heeft zij een studie International Development Studies afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Als filantropie adviseur adviseert zij klanten die hun geld willen inzetten voor een betere wereld. Kayleigh helpt bij het selecteren van en schenken aan goede doelen die passen bij de interesses van de klant. Ook helpt zij bij het oprichten en professionaliseren van familie- of corporate foundations.

Vrijblijvend van gedachten wisselen met een specialist?

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus