Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Zonder creativiteit geen toekomst

De kunst- en cultuursector in Nederland heeft flink wat te verduren met de vermindering van subsidies vanuit de overheid. Gelukkig zijn er naast individuen en fondsen ook bedrijven die de kunst- en cultuursector een warm hart toedragen.

Bedrijven voelen steeds vaker de wens om iets terug te doen voor de samenleving waarin zij succesvol zijn geworden. Vaak is er een link tussen de filantropische activiteiten en de sector waarin het bedrijf opereert. Zo ook in het geval van Royal Talens.

Stichting Talens Palet

Dit Nederlandse bedrijf is in 1899 opgericht te Apeldoorn en fabrikant van circa 4500 verschillende artikelen voor professionele kunstenaars, creatieve vrijetijdsbesteding en het onderwijs. De missie van Royal Talens is het faciliteren en stimuleren van creatieve expressie op het gebied van schilderen en tekenen. Dit uit zich onder andere door de amateur schilderprijs Het Talens Palet van de Stichting Talens Palet, waar Royal Talens de initiatiefnemer en hoofdsponsor was.

De doelstelling van  de Stichting Talens Palet is om creatieve expressie te stimuleren en te verbreden. Daarbij willen zij niet stoppen bij landsgrenzen, zo hebben zij een internationale ambitie. Om deze ambitie te ondersteunen zal de naam van de stichting veranderen in Royal Talens Foundation.

Beleidsplan opstellen

ABN AMRO MeesPierson Filantropie Advies heeft geholpen om de stichting om te vormen en te professionaliseren. Wij hebben een ‘geefplan’-workshop gegeven om de missie, doelen en focus helder te krijgen. Op basis van de workshop hebben wij een beleidsplan opgesteld voor de stichting. Samen hebben we gekeken naar de mogelijkheden om een verschil te maken en creativiteit te stimuleren. De Royal Talens Foundation wil mensen overal in de wereld, jong en oud, helpen zich creatief te uiten door middel van kleur. Daarnaast wil de stichting dat creativiteit ons maatschappelijk leven blijft verrijken en dat de mogelijkheid voor creatieve expressie voor toekomstige generaties behouden blijft. Inspiratie, educatie en creatie zijn hierbij de belangrijkste pijlers. De Royal Talens Foundation werkt nauw samen met Royal Talens, producent van kunstenaarsverf en met Paint a Future, dat dromen van kansarme kinderen laat uitkomen.

“De workshop van ABN AMRO heeft ons erg goed geholpen bij het scherp stellen van de missie en doelen van de Royal Talens Foundation. We hebben de essentie van ons bestaan helder onder woorden kunnen brengen en de doelgroepen en kernactiviteiten verder ingevuld. Dit resulteerde in een compact en kernachtig beleidsplan waar de Royal Talens Foundation de komende jaren verder op kan bouwen. Creative color for a better life!” – Harold Kruis, bestuurslid Royal Talens Foundation

Onder het motto ‘Zonder creativiteit geen toekomst!’ gaat de Royal Talens Foundation zich de komende jaren inzetten om een bijdrage te leveren aan een creatieve, kleurrijke en betere wereld.

Deel deze pagina

Artikel geschreven door:

Profiel foto van Maartje van Aardenne
Maartje van Aardenne Specialist Filantropie

Maartje van Aardenne is specialist filantropie bij ABN AMRO MeesPierson. Ze adviseert mensen bij hun donaties en het selecteren van goede doelen. Ook helpt zij bij het oprichten en professionaliseren van stichtingen. Maartje heeft haar ervaring opgedaan bij een familie foundation en verschillende goede doelen in binnen- en buitenland.

Vrijblijvend van gedachten wisselen met een specialist?

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus