Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

De zin en onzin van de rentecurve-discussie | Ralphs Focus week 38

Speel De zin en onzin van de rentecurve-discussie | Ralphs Focus week 38 af

De zin en onzin van de rentecurve-discussie | Ralphs Focus week 38

In deze vlog van bespreekt beleggingsstrateeg Ralph Wessels de zin en onzin van de rentecurve-discussie

In zijn wekelijkse vlog gaat Ralph in op verschillende beleggingsonderwerpen en bent u iedere week in 3 minuten weer op de hoogte van actuele trends die voor u als belegger relevant kunnen zijn.

De zin en onzin van de rentecurve-discussie

Beleggingsstrateeg Ralph Wessels bespreekt de rentecurve-discussie. In de VS wordt de rentecurve steeds vlakker. Normaal gesproken is de rentecurve oplopend, wat betekent dat de lange rente hoger is dan de korte rente. Een omgekeerde rentecurve is een redelijk betrouwbare aanwijzing voor een naderende recessie. Het is echter nog veel te vroeg om daar beleggingsconclusies aan te verbinden. Voorlopig is de rentecurve namelijk niet geïnverteerd.

Wie is Ralph Wessels?

Ralph Wessels is sinds eind 2016 Beleggingsstrateeg bij ABN AMRO MeesPierson. In zijn wekelijkse vlog behandelt hij beursonderwerpen die hem opvallen. Het vlog kan ingaan op de actualiteit, het kan beleggingsthema’s behandelen, of uitleg geven over een deel van de beleggingstheorie. In zijn vlogs duidt hij en geeft hij zijn eigen mening. Het is nadrukkelijk geen advies!

Naast de inhoud probeert hij u een kijkje te geven in zijn leven buiten werk om.

Meer Ralphs Focus?

Heeft u vragen over zijn vlog? Of wilt u uw mening geven? Dat kan onder zijn vlog op Vimeo. Daar kunt u zich ook op zijn vlogs abonneren en zijn eerdere vlogs bekijken.

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus