Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Duurzaam is niet groen

Speel Duurzaam is niet groen af

Duurzaam is niet groen

In deze editie van Judith Sanders Over... bespreekt beleggingsstrateeg Judith Sanders waarom duurzaam beleggen niet hetzelfde is als groen beleggen.

In de serie Judith Sanders over… deelt beleggingsstrateeg Judith Sanders haar verrassende visie op verschillende grotere beleggingsthema’s. Kort, helder en to the point. Interessant en inspirerend voor u als belegger.

Duurzaam is niet groen

Wanneer je groen belegt, investeer je in bedrijven met een groencertificaat. Ook geldt een fiscaal voordeel voor groene beleggers. Maar over het algemeen is het rendement op groene beleggingen – ten opzichte van duurzame beleggingen – beperkt. Judith: ‘Daarom is het zinvol om verder te kijken dan alleen wat je kunt besparen aan fiscaal voordeel. Naast het hogere rendement, is het mooie aan duurzaam beleggen dat je verschillende vormen hebt. En daarom in staat bent een portefeuille samen te stellen die aansluit bij jouw doelstelling, risicohouding en beleggingshorizon.’

Wie is Judith Sanders?

Judith Sanders is sinds juni 2018 Beleggingsstrateeg bij ABN AMRO MeesPierson. Ze is een ervaren specialist op beleggingsgebied, met als speciaal aandachtsgebied duurzaam beleggen. Judith schreef diverse financiële blogs en columns en bracht in 2017 een boek uit: ‘Zal ík het anders doen? Waarom vrouwen beter zijn met geld’. In haar serie Judith Sanders over…bespreekt Judith verschillende beleggingsthema’s, om u als belegger te inspireren of iets opvallends mee te geven. Judith deelt haar inzichten en geeft haar eigen mening. Het is nadrukkelijk geen advies!

Meer Judith Sanders over…?

Heeft u vragen over Judith Sanders over…? Of wilt u uw mening geven? Dat kan onder haar video op Vimeo. Daar kunt u zich ook op haar video’s abonneren.

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus