ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Groeicyclus verlengd door productiviteitstoename | Ralphs Focus week 12

Speel Groeicyclus verlengd door productiviteitstoename | Ralphs Focus week 12 af

Groeicyclus verlengd door productiviteitstoename | Ralphs Focus week 12

Ralph Wessels kijkt in zijn vlog naar de groeicyclus van bedrijven.

Een gezonde correctie noemt Ralph Wessels de toegenomen volatiliteit. Hij ziet zelfs een verlenging van de groeicyclus door toegenomen productiviteit.

In zijn wekelijkse vlog gaat Ralph in op verschillende beleggingsonderwerpen en bent u iedere week in 3 minuten weer op de hoogte van actuele trends die voor u als belegger relevant kunnen zijn.

Verbetering van de productiviteit verlengt de groeicyclus

De volatiliteit is sinds eind januari toegenomen, onder meer vanwege stijgende rentes en protectionistisch beleid. Volgens Ralph Wessels is dit slechts een gezonde correctie. We zitten nog in de opgaande fase van de economische cyclus omdat de economische groei en bedrijfswinstverwachtingen nog naar boven worden bijgesteld. Daarnaast investeren bedrijven weer meer. Daarmee verbetert de productiviteit. Dat zorgt voor lagere prijzen en lagere inflatie en dus een minder snelle stijging van de rentes. Door die productiviteitsverbetering kan de groeicyclus verlengd worden. En dat is goed voor aandelenmarkten.

Wie is Ralph Wessels?

Ralph Wessels is sinds eind 2016 Beleggingsstrateeg bij ABN AMRO MeesPierson.In zijn wekelijkse vlog behandelt hij beursonderwerpen die hem opvallen. Het vlog kan ingaan op de actualiteit, het kan beleggingsthema’s behandelen, of uitleg geven over een deel van de beleggingstheorie. In zijn vlogs duidt hij en geeft hij zijn eigen mening. Het is nadrukkelijk geen advies!

Naast de inhoud probeert hij u een kijkje te geven in zijn leven buiten werk om.

Meer Ralphs Focus?

Heeft u vragen over zijn vlog? Of wilt u uw mening geven? Dat kan onder zijn vlog op Vimeo. Daar kunt u zich ook op zijn vlogs abonneren en zijn eerdere vlogs bekijken.

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus