ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Vanaf wanneer heb ik zorg aan huis nodig?

Zorg is individueel. Het is lastig om in te schatten wanneer u daadwerkelijk zorg nodig heeft en welke zorg dat dan moet zijn. Maar u kunt er wel vast over nadenken. Sommige dingen zijn wel in te plannen.

 

Het is dus lastig om per individu in te schatten, wanneer en welke zorg nodig zal zijn. Maar veeg je alle Nederlanders op een hoop, dan ontstaat er wel een rode draad. Deze rode draad begint bij 65 jaar, de leeftijd dat mensen gemiddeld genomen met pensioen gaan. Mensen gaan dan bewust genieten van het leven en denken liever niet na over de zorg die ze eventueel later nodig hebben. Totdat ze worden ingehaald door het leven. Dat gebeurt ongeveer rond hun 75ste. Dat is het moment dat mensen gemiddeld zorg nodig hebben.
Meestal begint de zorgbehoefte klein en bouwt het zich langzaam op. Totdat het thuis niet meer gaat. Dat is rond 85 jaar wanneer het verzorgingstehuis volgt.

Dat is echter een getal uit het verleden, toen de lat om een verzorgingshuis in te gaan veel lager lag. Die lat ligt nu een stuk hoger. Mensen blijven steeds langer thuis wonen. Maar waar wilt u terechtkomen als het thuis niet meer gaat? Laat u niet overvallen worden. Het is goed om daar nu al een idee over te hebben.

Deel deze pagina

Artikel geschreven door:

Profiel foto van Tjarko Denekamp
Tjarko Denekamp Schenken, erven, zorg

Studeerde Fiscaal Recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is hierna als Estate Planner aan de slag gegaan bij ABN AMRO MeesPierson. Momenteel is hij werkzaam als Specialist Estate Planning.

Van gedachten wisselen met een specialist?

  • Wanneer het u uitkomt
  • Vrijblijvend
  • Persoonlijk
Vanaf wanneer heb ik zorg aan huis nodig?
3.8/5 score (9 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus