Direct naar content
6 min. leestijd
  • Auteur
  • Een kopende partij, de verkopende partij, veel adviseurs, de bank, de accountant, waardebepalers; het is een komen en gaan van specialisten aan de verkooptafel. Nu het zover is, en allemaal specialisten voorbij komen voor wie dit dagelijks werk is, neemt de spanning toe… Je bedrijf gaat écht van de hand.

De spanning van de exit

Tijdens het verkooptraject hebben veel ondernemers in deze fase al een knop omgezet. Zij gaan verkopen. Daar twijfelen ze nauwelijks meer aan. Maar het onderhandelen, het praten over de mensen in het bedrijf die u achterlaat en niet te vergeten het geld; dat zijn allemaal facetten die deze fase ingrijpend maken. Tot het finale moment: bij de notaris worden de handtekeningen gezet. De zaak is verkocht. Een nieuwe tijd breekt aan.

Voor alle ondernemers die geportretteerd worden in de RTLZ-documentaire The Exit Years zag de transactieperiode er anders uit. Zo ging de overname bij de familie Oostwegel, bekend van een aantal succesvolle horecabedrijven, van vader op zoon. Bij marketingondernemer Marcel van der Heijden klopte een grotere branchegenoot aan. En Simone Brummelhuis verkocht, inmiddels een flink aantal jaren geleden, restaurantplatform Iens aan een internationale speler. Hoe is voor hun het verkooptraject geweest? Bekijk aflevering 3 van The Exit Years.

Op zoek naar meer inspirerende verhalen van topondernemers? Bestel dan het boek.

Meer video’s

Download of bestel het boek

Op zoek naar meer inspiratie, voorbeelden en verhalen van topondernemers? Bestel dan het boek The Exit Years, verkrijgbaar als digitale of gedrukte uitgave.

Bekijk ook de rekenvoorbeelden

Terug naar The Exit Years overzichtspagina

Keer terug naar de algemene overzichtspagina om meer berichten en video’s te bekijken.

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.