Direct naar content
4 min. leestijd
  • Auteur

Portret: Camille Oostwegel sr.

De Oostwegel Collection, luxe hotels in het zuiden des lands, ging begin 2020 over van vader op zoon. Hoe was dit afscheid voor Camille Oostwegel sr.?

Op zoek naar meer inspirerende verhalen van topondernemers? Bestel dan het boek.

Camille Oostwegel sr. neemt begin 2020, op zijn zeventigste verjaardag, afscheid als eigenaar van Oostwegel Collection (Château Neercanne, Château St. Gerlach, Winselerhof en Kruisherenhotel Maastricht) en geeft het stokje door aan zijn zoon. ‘Toen ik zestig werd, dacht ik voor het eerst aan stoppen met het bedrijf. Ik heb mijn zoon Camille gevraagd of hij mij binnen vijf jaar wilde laten weten of hij interesse had in mijn rol. Ruim voor mijn vijfenzestigste wist hij het al. Vanaf dat moment hebben we aan de overdracht gewerkt.’

Camille sr. werd in ‘zijn’ tijd vaak benaderd om het bedrijf te verkopen. ‘Maar ik heb het nooit om het geld gedaan. Ik wilde iets toevoegen dat betekenis heeft voor gasten en medewerkers en de regio. Dat is altijd mijn plezier en uitdaging geweest. Als je het verkoopt, heb je een zak met geld, maar er gaat niks boven het voortzetten van zo’n mooie onderneming. Ik heb de aandelen aan de kinderen geschonken. Er is een regel: deze mogen ze nooit verkopen, dan gaat de filosofie van het familiebedrijf verloren.’

Benieuwd naar het hele verhaal van de Oostwegels? Bekijk het videoportret.

Download of bestel het boek

Op zoek naar meer inspiratie, voorbeelden en verhalen van topondernemers? Bestel dan het boek The Exit Years, verkrijgbaar als digitale of gedrukte uitgave.

The Exit Years: rekenvoorbeelden

U bent ondernemer en gaat uw bedrijf overdragen, misschien wel aan (een van) uw kinderen. En dan? Na de verkoop lekker reizen of gewoon genieten van het leven. Is het allemaal wat u ervan verwacht? Wij hebben een aantal rekenvoorbeelden voor u op een rij gezet.

Terug naar The Exit Years overzichtspagina

Keer terug naar de algemene overzichtspagina om meer berichten en video’s te bekijken.

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.