Direct naar content
4 min. leestijd
  • Auteur
  • Met de overname van Simpel.nl aan T-Mobile komt er een einde aan een lange en spannende tijd van Jasper de Rooij. Van overname, terugkopen, een gedeelte verkopen, weer terugkopen tot aan nu een volledige overname aan de grote broer.

    Op zoek naar meer inspirerende verhalen? Bestel dan het boek.

De verkoop van telecomprovider Simpel.nl aan T-Mobile in november 2020 was een grote overname in het gekke coronajaar. En het gekke is, het was niet de eerste keer dat Jasper de Rooij (een deel van) zijn Simpel.nl verkocht. Ook in 2010 verkocht hij het aan T-Mobile. Simpel had geen eigen netwerk en moest dat inkopen bij een andere partij. In de beginjaren was dat KPN en dat kostte zoveel dat we geen cent verdiende. De overname door T-Mobile was een uitkomst.

Gelukje: een paar jaar later wil het moederbedrijf minder merken in Nederland, omdat T-Mobile te veel geld uitgaf aan marketing. ‘Ze hebben toen gezegd: dan moet Simpel eruit. Ik kon het bedrijf toen heel goed terugkopen. Daarna heb ik het, denk ik, heel goed gedaan. Sindsdien groeit de omzet heel hard, maar maakt Simpel ook veel winst. Zo kwam ook de verkoop in beeld.’ Wat De Rooij vooral leuk vindt aan ondernemen is het gevoel dat het ook fout kan gaan. ‘Simpel had in het verleden wel vijf keer failliet gekund. Als je daar middenin zit, vind je dat niet cool. Maar je bent wel lekker bezig, het is spannend. Simpel is nu een soepel draaiende machine met een heel voorspelbaar businessmodel. Als je niet meer echt risico loopt, wordt het ondernemen minder leuk.’

Download of bestel het boek

Op zoek naar meer inspiratie, voorbeelden en verhalen van topondernemers? Bestel dan het boek The Exit Years, verkrijgbaar als digitale of gedrukte uitgave.

The Exit Years: rekenvoorbeelden

U bent ondernemer en gaat uw bedrijf overdragen, misschien wel aan (een van) uw kinderen. En dan? Na de verkoop lekker reizen of gewoon genieten van het leven. Is het allemaal wat u ervan verwacht? Wij hebben een aantal rekenvoorbeelden voor u op een rij gezet.

Terug naar The Exit Years overzichtspagina

Keer terug naar de algemene overzichtspagina om meer berichten en video’s te bekijken.

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.