Direct naar content

Daily Focus van donderdag 22 februari

Elke dag het laatste financiële nieuws ontvangen?

Ontvang dagelijks een mail met geselecteerde nieuwsitems, blogs en artikelen uit de grootste nieuwsbronnen.

 

 

 

Israelische economie lijdt onder oorlog tegen Hamas

Het Israëlische bbp daalde in het laatste kwartaal van vorig jaar met 19,4% op jaarbasis in vergelijking met het kwartaal van juli tot september, toen de economie met 1,8% groeide. Dit maakte het Israëlische statistiekbureau bekend. De krimp was ernstiger dan verwacht en werd vooral veroorzaakt door een daling van 26,9% in de particuliere consumptie. Huishoudens zijn een stuk negatiever sinds de aanvallen van 7 oktober en houden de hand op de knip.

Ga naar CNN

 

 

Chipmaker Nvidia krijgt harde klap op beurs

Nvidia bereikte vorige week een mijlpaal toen de chipmaker Amazon en Alphabet, het moederbedrijf van Google, voorbijstreefde en het op twee na meest waardevolle bedrijf in de VS werd. Maar deze week zijn de  kaarten anders geschud. Nvidia-aandelen beleefden dinsdag een zwarte dag, omdat beleggers bang zijn voor een bubbel. Al met al verloor Nvidia dinsdag $78 miljard aan marktwaarde. Als gevolg daarvan haalden Amazon en Alphabet het bedrijf weer in.

Klik door naar Quartz

 

 

Klimaatverandering en de Nederlandse woningmarkt

Economen van ING, Rabobank en ABN AMRO hebben onderzocht hoe klimaatverandering de huizenmarkt beïnvloedt via drie beïnvloedingskanalen: fysieke klimaatrisico’s, klimaatadaptatie en klimaatmitigatie. De inzichten en aanbevelingen zijn relevant voor de overgang naar een CO2-neutrale en klimaatbestendige (koop)woningvoorraad. Een van de conclusies is dat klimaatverandering en klimaatbeleid wonen de komende jaren flink duurder maken.

Lees meer bij ABN AMRO

 

 

Belastingaangifte: aandachtspunten voor ondernemers

Alle ondernemers komen in aanraking met de aangifte inkomstenbelasting. Al was het alleen al omdat ondernemers zelf ook particulieren zijn, vaak met privévermogen. Voorbeelden van veelvoorkomende privébezittingen zijn: het eigen huis, het tweede huis, spaargeld, effecten en beleggingsvastgoed. Zo hebben ondernemers met een eenmanszaak in ieder geval met box 1 te maken, waarin zij hun winst uit onderneming opgeven.

Kijk verder bij Financial Focus