Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus dinsdag 3 december 2019

Ruttes fiscale agenda (5): schulden aflossen? – Visie op wereldeconomie: Eerst nog zwak, daarna beter

Ruttes fiscale agenda (5): schulden aflossen?

De schulden van Nederlandse huishoudens zijn gemiddeld genomen relatief hoog. Dat brengt risico’s met zich mee voor de financiële stabiliteit en de economie als geheel. Het kabinet vindt een prikkel in het belastingstelsel die schulden fiscaal stimuleert, onwenselijk. Dat blijkt uit de antwoorden van staatssecretaris Snel (D66) van Financiën op recente Kamervragen. We zien dat niet alleen terug in bestaande wetgeving, maar ook in recente kabinetsplannen. Wat kunnen we verwachten?

Ga naar Financial Focus

Visie op wereldeconomie – Eerst nog zwak, daarna beter

De mondiale conjunctuur is in de afgelopen twee jaar fors verzwakt, schrijft Chief Economist Han de Jong van ABN AMRO. Toch is er reden aan te nemen dat een versnelling van de mondiale groei zich in 2020 zal manifesteren. Daarbij is het beëindigen van het conflict tussen China en de VS cruciaal. Als dat conflict zich echter voortsleept, dan is dat zeer negatief voor de mondiale conjunctuur in 2020. “Wij veronderstellen dat betrokken partijen binnenkort een akkoord sluiten.”

Lees verder bij Insights

‘Brexiteers maken grotere kans door robots te worden vervangen’

Voorstanders van een brexit worden bovengemiddeld bedreigd door de opkomst van automatisering. Dat blijkt uit een studie van The Institute for the Future of Work. Tot wel 15 miljoen Britse werknemers lopen de komende tien jaar het risico te worden vervangen door een computer of robot. Deze mensen worden in het rapport ‘de onzichtbare buitenstaanders’ genoemd. Ze werken vooral in lager betaalde beroepen in sectoren die minder profiteren van de groeiende economie.

Klik door naar The Guardian

‘Je hebt beter contact als je je corporate harnas afdoet’

Of het nou agile of zelfsturend heet: uiteindelijk komt het neer op vertrouwen in talent. Dat is de overtuiging van Eric Jones, Managing Director Retail Banking Advies bij ABN AMRO. Management Team interviewde hem over het thema leiderschap. Jones spoort zijn team van 600 medewerkers aan om zich open op te stellen. “Als we voelen dat we onszelf niet mogen zijn, dan komt de diversiteit waar bedrijven zo hard naar zoeken echt niet tot uiting.”

Lees de analyse bij Management Team

Aanmelden Daily Focus

Wilt u de Daily Focus iedere werkdag in uw mailbox ontvangen? Meld u aan

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus