Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus vrijdag 14 juni 2019

Economische groei Oost-Europa heeft gevolgen voor Nederlandse arbeidsmarkt en oplopende staatsschulden: dé oplossing voor economische onevenwichtigheden

Economische groei Oost-Europa heeft gevolgen voor Nederlandse arbeidsmarkt

In de afgelopen jaren heeft Oost-Europa een economische groeispurt doorgemaakt. Tussen 2015 en 2018 groeide de regio jaarlijks met gemiddeld 4%. Dit gaat gepaard met een snelle stijging van de lonen. Er werken in Nederland veel arbeidskrachten die afkomstig zijn uit Oost-Europa. De sterke economische groei in Oost-Europa leidt ertoe dat steeds minder Oost-Europeanen de afweging gaan maken om in West-Europa werk te zoeken.

Lees de analyse bij Insights

Oplopende staatsschulden: dé oplossing voor economische onevenwichtigheden?

Zijn alsmaar oplopende overheidsschulden dé oplossing voor economische onevenwichtigheden? De moderne monetaire theorie (MMT) gaat uit van overheden die altijd tekorten moeten hebben. Is dat houdbaar en leidt dat écht tot duurzamere welvaart? Hoe kijken voor- en tegenstanders daar tegenaan? Wat is de visie van Ralph? En: wat is de impact voor u als belegger?

Kijk verder bij Financial Focus

Muziek zoals wij dat gewend zijn, zal verdwijnen

Het is mogelijk dat wij in de toekomst niet meer naar muziek luisteren, maar naar custom-made geluiden die zijn aangepast op onze gemoedstoestand. Dat is de voorspelling van durfkapitalist en miljardair Vinod Khosla. Hij denkt dat over tien jaar al op deze manier naar muziek wordt geluisterd. De toenemende populariteit van streaminglijsten afgesteld op stemming, is een indicatie in die richting.

Bekijk het bij Business Insider

Professioneel chatprogramma Slack gewaardeerd op $17 miljard

Slack zal naar verwachting door investeerders worden gewaardeerd op $16 tot $17 miljard dollar wanneer het bedrijf volgende week naar de beurs gaat. De waardering is gebaseerd op de verwachte omzet en het huidige groeitempo. Na de laatste investeringsronde in augustus vorig jaar werd de waarde van Slack nog geschat op ongeveer $7 miljard.

Ga naar Fortune

 

Aanmelden Daily Focus

Wilt u de Daily Focus iedere werkdag in uw mailbox ontvangen? Meld u aan

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus