Direct naar content

Daily Focus

Daily Focus van vrijdag 17 januari

Een aanslag schenkbelasting als huwelijkscadeau

Het wijzigen van huwelijkse voorwaarden kan tot een aanslag schenkbelasting leiden. Dat is een bekend fenomeen. Maar dat dit de laatste twee jaar aan bod komt bij het aangaan van een huwelijk, is nog niet algemeen bekend. Een uitspraak van een rechter schepte hier recent meer duidelijkheid.

Lees verder op Financial Focus

De wereld balanceert op het randje van een handelsoorlog

Hoewel de VS net een gedeeltelijke handelsovereenkomst heeft gesloten met China, balanceert de wereld nog net zo goed op het randje van een handelsoorlog. Sudderende conflicten en onzekerheid op de markt zullen de wereldeconomie naar beneden halen, blijkt uit een analyse van CNN. Beijing en Washington gaan dit jaar de tweede ronde van de handelsovereenkomst in, welke naar verwachting een stuk moeizamer zullen lopen.

Lees de hele analyse

Dit zijn de 5 trends rond leiderschap in 2020

Staand aan het begin van een nieuw decennium, is het een goed idee om je leiderschapsvaardigheden te heroverwegen. We bevinden ons midden in de vierde industriele revolutie, wat betekent dat voor jouw onderneming? Hoe anticipeer jij op de nieuwste ontwikkelingen en hoe stuur je hierop aan?

Lees meer over deze trends op Forbes

Laagste groei in Duitse economie sinds 2013

De Duitse economie groeide afgelopen jaar met 0,6 procent. Volgens het Duitse bureau voor de statistiek is dit de zwakste groei sinds 2013. Het magere groeipercentage werd voornamelijk veroorzaakt door minder bestedingen per huishouden.

Lees verder over de Duitse economie op BBC