ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus vrijdag 22 februari 2019

Vandaag in Daily Focus: Waarom de euro een succes is en Duitsland versoepelt wetten om Brexit-bankiers te trekken

Waarom de euro een succes is

Dit jaar bestaat de euro twintig jaar: in 1999 werd hij geïntroduceerd en vanaf 2002 werd hij ingevoerd als munt. Volgens Ralph kan de euro als een succes beschouwd worden. Maar: er zijn nog veel verbeteringen mogelijk, die financiële markten zullen geruststellen. Welke verbetermogelijkheden ziet Ralph? Hij vertelt het u in deze Boven de Markt.

Ga naar ABN AMRO

Duitsland versoepelt wetten om Brexit-bankiers te trekken

Duitse arbeidswetten, in het bijzonder de wetten rondom ontslagbescherming, zijn streng. In de aanloop naar Brexit zal de Duitse regering sommige wetten echter versoepelen. Dit zou het voor banken makkelijker moeten maken om grootverdieners te ontslaan. Het gaat om bankiers die €220.000 of meer per jaar verdienen. De Duitse regering hoopt met het versoepelen van dit arbeidsrecht banken uit Londen aan te trekken.

Bekijk het bij Fortune

Portret Joost Wouters – Verliefd op zeewier

Na voor Coca Cola gewerkt te hebben, gooide Joost Wouters het over een andere boeg en begon hij een startup om zeewier te verbouwen. ‘Zeewier is de snelst groeiende biomassa op de planeet en er is geen effectievere manier om CO2 op te nemen. Je kunt er energie mee opwekken en het is voeding voor mens en dier. Dat betekent dat wij geen aanspraak hoeven te doen op fossiele brandstoffen, er geen bossen gekapt hoeven te worden voor sojaplantages en vee CO2-neutraal gehouden kan worden.’

Kijk voor zijn verhaal bij Financial Focus

Kan Samsung wat Apple niet lukte?

Samsung en Apple volgen elkaar al jaren nauwlettend, in trends zoeken ze elkaar op, maar Apple beschuldigt Samsung er ook van producten te kopiëren. Nu probeert Samsung weer iets wat Apple eerder deed, maar zonder het gewenste effect. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zet tegelijkertijd 3 vrij kostbare telefoons in de markt en hoopt daarmee Apple-klanten te lokken. De recente X-serie van Apple lijkt vooralsnog qua omzet geen succes, mede door de hoge prijs.

Klik door naar Quartz

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus