Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus vrijdag 15 november 2019

Brazilië Focus: pensioenhervorming goedgekeurd | Meer werklozen, maar krapte op arbeidsmarkt blijft

Brazilië: Pensioenhervorming goedgekeurd zonder veel weerstand

Eind oktober passeerde de pensioenhervorming de laatste hindernis in de senaat. Dit was een grote overwinning voor de rechtse president Jair Bolsonaro en zijn pro-business economische team. Belangrijk was dat er een vrij sterke consensus lijkt te bestaan over de noodzaak van de hervorming van het pensioenstelsel.

Lees verder op Insights

Meer werklozen, maar krapte op arbeidsmarkt blijft

De spanning op de arbeidsmarkt is in het derde kwartaal van 2019 afgenomen, maar blijft hoog. Het aantal werklozen is namelijk sterker toegenomen dan het aantal vacatures. Meer mensen begonnen met zoeken naar werk en minder vonden werk. Het aantal banen nam eveneens toe, maar minder sterk dan in voorgaande kwartalen. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over de arbeidsmarkt.

Lees verder op CBS.nl

5 levenswijsheden van Bill Gates

Bill Gates, ’s werelds op een na rijkste man, werd voor de serie ‘Ask Me Anything’ op de Amerikaanse nieuwswebsite Reddit gevraagd wat hem gelukkig maakt. Zijn antwoorden waren niet alleen wijs, maar hadden verrassend weinig met geld te maken. Forbes zette vijf van Bill Gates wijsheden over geluk op een rij.

Lees verder op Forbes

Bedrijfsleven committeert zich voor 2 miljard aan innovatie

Nederlandse bedrijven committeren zich voor meer dan 2 miljard aan investeringen in Research & Development. Dit is nodig om Nederland op het gebied van belangrijke maatschappelijke uitdagingen en nieuwe technologie op de kaart te zetten. Dat blijkt uit de nieuwe kennis- en innovatieconvenanten die door bedrijven, wetenschappelijke instellingen en het Rijk zijn afgesloten.

Lees verder op de site van Rijksoverheid

Aanmelden Daily Focus

Wilt u de Daily Focus iedere werkdag in uw mailbox ontvangen? Meld u aan

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus