ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus 17 oktober 2018

Vandaag in Daily Focus: Opkomend Azië piekte in eerste helft 2018 en Mede-oprichter Microsoft Paul Allen overleden

Opkomend Azië piekte in eerste helft 2018

Ook opkomend Azië voelt de effecten van renteverhogingen en handelsfricties. Desondanks was de regionale groei in de eerste helft van 2018 de hoogste in twee jaar. Dat kwam vooral door het groeiherstel in India. Inkoopmanagersindices wijzen echter op verzwakking van het groeimomentum in de regio. De verwachting is dat de groei in de opkomende economieën vanaf eind dit jaar geleidelijk zal afkoelen; van 6,3% groei in 2018 naar 6% in 2019.

Lees de analyse bij Insights

Mede-oprichter Microsoft Paul Allen overleden

Op 65-jarige leeftijd is Paul Allen overleden aan de gevolgen van kanker. Samen met Bill Gates richtte hij in 1975 Microsoft op. Bill Gates zei in een reactie dat hij diep was getroffen door het nieuws en dat de personal computer (PC) er zonder Allen niet zou zijn geweest. Allen was daarnaast filantropisch zeer actief en doneerde miljarden. Ook was hij eigenaar en weldoener van verschillende grote sportclubs in het Noordwesten van de VS.

Kijk verder bij The Verge

Saoedi-Arabië dreigt olie als wapen te gebruiken

Saoedi-Arabië wordt verdacht van betrokkenheid bij het verdwijnen van de Washington Post-columnist Jamal Khashoggi. De VS heeft gezegd dat zware maatregelen volgen als die betrokkenheid kan worden aangetoond. Saoedi-Arabië stelt in bedekte termen dat het dan niet zal schromen olie als wapen te gebruiken. Dat geldt al 45 jaar, sinds de eerste oliecrisis in 1973, als taboe. Saoedi-Arabië is de grootste olie-exporteur ter wereld en de facto leider van de OPEC.

Bekijk het bij Bloomberg

Amazon mogelijk grootste gevaar voor Google

Google is weliswaar veruit de populairste zoekmachine in de VS, maar Amazon kan toch een gevaar vormen.  Adverteerders geven steeds meer geld uit aan advertentieruimte op Amazon en minder op Google. Amerikanen zoeken naar van alles op Google, maar als ze iets willen kopen, gaan de zoekacties in de eerste plaats via Amazon. Dat maakt Amazon volgens deskundigen mogelijk de grootste bedreiging voor Google sinds Facebook.

Ga naar Quartz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus