ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus 07 december 2018

Vandaag in Daily Focus: Als je investeert in kwaliteit en duurzaamheid, kun je niet de goedkoopste zijn en spanning tussen OPEC en Rusland om olie

Spanning tussen OPEC en Rusland om olie

De olieprijs daalt en dat illustreert een groeiende kloof tussen Saoedi-Arabië, de facto de leider van de OPEC, en Rusland. De OPEC en landen die ermee samenwerken komen bijeen in Wenen om een balans te vinden tussen een productielimiet en een niet al te scherpe stijging van de olieprijs. Rusland ziet echter weinig in een productielimiet omdat de lage olieprijs gunstig is voor Russische consumenten en een hogere olieprijs de toch al hoge Russische inflatie zou aanjagen.

Bekijk het bij Business Insider

Als je investeert in kwaliteit en duurzaamheid, kun je niet de goedkoopste zijn

Een nieuw deel uit de serie ondernemersverhalen rondom het thema Next Generation Farming. Hierin spreken ondernemers samen met de sectorspecialist van ABN AMRO over de toekomstbestendigheid van hun sector en bedrijf. Deze keer op bezoek bij een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in potgrondsubstraten en daarbij veel aandacht schenkt aan duurzaamheid. ‘We investeren flink in innovatie en kwaliteit, waardoor wij niet de goedkoopste kunnen zijn.’

Lees het interview bij Insights

New York stelt minimumloon vast voor Uber- en Lyftchauffeurs

Vanwege de manier waarop ride-hailing services zoals Uber en Lyft opereren hebben ze meermaals weten te voorkomen dat regels voor bijvoorbeeld taxibedrijven ook voor hen gelden. Naar eigen zeggen zijn ze slechts een bemiddelend platform tussen reizigers en vervoerders. New York City heeft nu echter besloten dat ze er niet aan ontkomen om een minimumloon van $17,22 per uur te betalen. Naar verwachting zal het 96%  van de chauffeurs jaarlijks $10.000 meer opbrengen.

Kijk verder bij Fortune

Innovatie om eenzaamheid te verdrijven

Iedereen kent het wel: mensen staan met zijn allen in een lift of op een perron, maar niemand spreekt met elkaar. Er wordt hooguit op smartphones gekeken. Eenzaamheid is een toenemend probleem in de Westerse wereld. In de (steden)bouwkunde wordt daar steeds meer rekening mee gehouden, bijvoorbeeld door meer publieke ruimtes aan te leggen. In de horeca wordt geëxperimenteerd met korting voor wie een tafel deelt met een ander.

Klik door naar Fast Company

 

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus