Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus vrijdag 26 april 2019

Zo werd voor miljoenen aan cryptocurrency gestolen en Prinses Irene: ‘duurzaamheid is meer dan technische oplossing’

Zo werd voor miljoenen aan cryptocurrency gestolen

Virtuele valuta die werken via blockchain-technologie zijn idealiter niet te stelen door mensen die niet beschikken over vertrouwelijke informatie zoals de ‘private key’ waarmee de wallet (een soort digitale rekening) geopend kan worden. Veiligheidsexperts kwamen er echter achter dat er een dief is die voor omgerekend $45 miljoen van de cryptocurrency Ethereum had gestolen door private keys te raden. Duidelijk met succes.

Klik door naar Wired

Prinses Irene: ‘duurzaamheid is meer dan technische oplossing’

Iedereen heeft het erover: duurzaamheid. Maar hoe ziet een duurzame wereld er in de praktijk uit? In de tweede editie van deze interviewreeks: een toekomstvisie van prinses Irene waarin de mens weer langzaam onderdeel wordt van de natuur. ‘Duurzaamheid is meer dan een technische oplossing. Je hebt niks aan een techniek als er van binnenuit niks verandert. Dat is voor mij de kern. Een duurzame wereld heeft te maken met bewustwording.’

Kijk verder bij Financial Focus

‘Premier May houdt volgende week riskante stemming’

Volgens bronnen is de Britse premier Theresa May van plan om volgende week een stemming te houden in het Lagerhuis over de zogenaamde Withdrawal Agreement Bill. Dit is een belangrijk wetsvoorstel in het Brexit-proces. Het is echter een riskante stemming en kan de volgende in een lange lijst verloren stemmingen voor de regering betekenen. Vele MP’s in Mays eigen Conservatieve partij zijn niet overtuigd van haar strategie en willen van haar af.

Bekijk het bij Business Insider

Uber-chauffeurs leggen werk neer

Uber gaat binnenkort naar de beurs en staat aan de vooravond van een IPO. Maar niet iedereen is even enthousiast. Chauffeurs van Uber leggen op 7 verschillende steden in de Verenigde Staten het werk neer. Zij beklagen zich over de onlangs teruggeschroefde beloningen en gebrekkige sociale zekerheid. Daarnaast eisen de chauffeurs meer transparantie van het bedrijf en willen ze een stem in de beslissingen die het bedrijf neemt.

Lees meer bij Fortune

 

 

Aanmelden Daily Focus

Wilt u de Daily Focus iedere werkdag in uw mailbox ontvangen? Meld u aan

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus