ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus 21 september 2018

Vandaag in Daily Focus: Volgende ronde in handelsoorlog VS-China en de zin en onzin van de rentecurve-discussie

Volgende ronde in handelsoorlog VS-China

Deze week kondigde de VS aan per 24 september 10% tarieven te gaan heffen over de volgende $200 miljard aan invoer uit China. Dit is minder dan de voorspelde 25%, wat voor een grotere impact zou hebben gezorgd. Trump heeft gedreigd om ook het restant van de Chinese uitvoer naar de VS (bijna $270 miljard) te belasten als China blijft vergelden. Al met al lijkt het erop dat de VS China extra onder druk wil zetten voordat nieuwe onderhandelingen starten. Het verhogen van de inzet betekent mogelijk dat de economische effecten toenemen.

Lees de analyse bij Insights

De zin en onzin van de rentecurve-discussie

Beleggingsstrateeg Ralph Wessels bespreekt de rentecurve-discussie. In de VS wordt de rentecurve steeds vlakker. Normaal gesproken is de rentecurve oplopend, wat betekent dat de lange rente hoger is dan de korte rente. Een omgekeerde rentecurve is een redelijk betrouwbare aanwijzing voor een naderende recessie. Het is echter nog veel te vroeg om daar beleggingsconclusies aan te verbinden. Voorlopig is de rentecurve namelijk niet geïnverteerd.

Kijk verder bij Financial Focus

Aston Martin maakt details beursgang bekend

Aston Martin, bekend van luxueuze grand tourers en als favoriete auto van James Bond, gaat naar de beurs. Nog voor Brexit wil Aston Martin Lagonda naar de beurs en de verwachting is dat het bedrijf daar op ongeveer £5 miljard (€5,7 miljard) wordt gewaardeerd. CEO Andy Palmer stelt dat zelfs een harde Brexit  geen groot gevaar voor Aston Martin hoeft te betekenen, omdat dat zou leiden tot een koersval van de pond en stijging van de exporten.

Ga naar The Guardian

Zo snel kocht Steve Jobs een licentie van Amazon

Amazon was in 1999 niet het bedrijf dat het nu is, maar het introduceerde destijds wel het revolutionaire 1-Click-betaalsysteem. Dat systeem vergemakkelijkte betalingen op internet en Steve Jobs was zeer onder de indruk. Zodra hij er kennis mee maakte, belde hij Amazon met de mededeling dat hij een licentie wilde kopen voor $1 miljoen. De deal werd spoedig beklonken en daarom kon Apple de functie ook al snel in zijn wegwinkel aanbieden.

Klik door naar Quartz

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus