Direct naar content

Daily Focus van vrijdag 22 september

 

 

Koopkrachtmaatregelen voorkomen oploop armoede, overheidstekort verandert niet

De plannen uit de Miljoenennota voor 2024 die het demissionaire kabinet op Prinsjesdag presenteerde, leiden tot een koopkrachtverbetering van de lagere inkomens. Daarmee wordt een toename van het aantal personen onder de armoedegrens voorkomen en daalt het aantal kinderen in armoede. Omdat de maatregelen gedekt worden door lastenverzwaringen blijft het overheidstekort onveranderd ten opzichte van de raming in augustus.

Ga naar het CPB

 

 

Verhuurd vastgoed en de BOR in 2024

Voor 2024 kunt u de nodige belastingmaatregelen verwachten op het gebied van vastgoed. Op Financial Focus is regelmatig geschreven over de maatregelen rondom de bedrijfsopvolgingsregelingen (BOR). De bedrijfsopvolgingsregeling (hierna: BOR) kent een voorwaardelijke vrijstelling van de schenk- en erfbelasting. In dit artikel behandelen de experts van ABN ARO de maatregelen voor verhuurd vastgoed in de BOR.

Kijk verder bij Financial Focus

 

 

Verwarmingstechnologieën om emissies te verminderen

Het verminderen van emissies en het bereiken van netto nul voor verwarming is complex. Eén optie is het verbranden van brandstoffen of massa, maar deze moeten duurzaam worden gewonnen. Warmte kan worden geabsorbeerd uit andere bronnen zoals de zon, grond, lucht, water of restwarmte. Hernieuwbare elektriciteit kan ook worden omgezet in warmte. Er zijn dus verschillende opties, maar deze opties zijn momenteel duurder dan het verbranden van fossiele brandstoffen.

Lees meer bij ABN AMRO

 

 

Tarwe moet klimaatbestendiger worden gemaakt

Er is een race tegen de klok gaande om uit te zoeken hoe tarwe klimaatbestendiger gemaakt kan worden. De vraag naar basisgewassen zoals tarwe zal naar verwachting alleen maar toenemen naarmate de klimaatcrisis het voedselsysteem van de wereld kwetsbaarder maakt. Tarwe vormt 20% van de calorieën in het gemiddelde dieet wereldwijd en is een belangrijke voedingsvezel. Het probleem is dat tarwe slechts ongeveer 24°C kan verdragen, waardoor het een van de meer hittegevoelige gewassen is vergeleken met maïs en sojabonen.

Klik door naar Quartz