Direct naar content

Daily Focus van maandag 30 november

CPB kritisch over verlening steunmaatregelen onder huidige voorwaarden

Vanaf januari zou de tegemoetkoming voor werkgevers (loonsubsidie vanuit de NOW-3 maatregel) worden verlaagd met als doel dat ondernemers zich moeten gaan aanpassen aan de nieuwe economische realiteit. Daarnaast maken ondernemers vanaf januari pas aanspraak op de loonsubsidie indien er een omzetverlies is van tenminste 30% (ten opzichte van 20% onder het huidige regime). Er lijkt echter in de Tweede Kamer, zowel door de oppositie als het kabinet, steun te zijn voor het verlengen van de NOW-3 loonsubsidie.

Lees meer bij Insights

 

Herstel in auto- en motorbranche in derde kwartaal

De omzet van de auto- en motorbranche lag in het derde kwartaal van 2020 23% hoger dan in het tweede kwartaal. Dit herstel volgt op de krimp in het tweede kwartaal. Alle deelbranches, behalve de motorbranche, laten in het derde kwartaal ten opzichte van het voorgaande kwartaal recordstijgingen zien. Vergeleken met hetzelfde kwartaal van een jaar eerder is de groei echter beperkt. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Ga naar het CBS

 

Franse bedrijven verschuiven Black Friday-aanbiedingen om kleine retailers te steunen

Frankrijk stelt Black Friday-deals in het hele land uit tot 4 december om lokale, kleinere bedrijven de kans te geven om te profiteren van die stunttijd. Het land zit in een tweede nationale lockdown en niet-essentiële bedrijven moeten gesloten blijven. Retailers waaronder Amazon en Carrefour zijn overeengekomen om hun deals te verlaten, hoewel lokale bedrijven niet zeker weten wanneer ze mogen heropenen. Dit om noodgedwongen gesloten bedrijven te steunen.

Kijk verder bij Business Insider

 

Waarom werken op afstand mensen minder productief maakt

In de serie ‘geheimen van de productiefste mensen’: thuiswerken. De onderzoeken zijn niet eensluidend. Het ene kamp zegt dat het de productiviteit helpt of niet significant ten negatieve beïnvloedt, het andere kamp is sceptischer. Dat stelt dat thuiswerken, bijvoorbeeld tijdens de coronavirus-quarantaine, privacy biedt rond wat we doen, waardoor we minder verantwoordelijk en minder productief kunnen worden. Maar er zijn manieren om verminderde productiviteit te counteren.

Klik daarvoor naar Fast Company