Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus dinsdag 23 juli 2019

Het pensioenakkoord: we zijn er nog niet en extreme hitte, overstromingen en handelsoorlog teisteren Amerikaanse boeren

Het pensioenakkoord: we zijn er nog niet

Het kabinet, werkgevers en vakbonden hebben in juni een pensioenakkoord bereikt. Zo stijgt de AOW-leeftijd minder snel. Masha Bril, pensioenexpert bij het kenniscentrum van ABN AMRO MeesPierson, vertelt u welke consequenties dit nieuwe akkoord heeft en praat u bij over de punten die nog openstaan.

Bekijk de video op Financial Focus

ReNew Power: India’s meest succesvolle startup gebouwd op groene energie

De Indiase startup ReNew Power heeft dit jaar alleen al voor haar wind- en solaractiviteiten meer dan $ 1 miljard aan fondsen opgehaald. Naast een blijk van vertrouwen in ReNew, is dit een teken dat het land klaar is voor hernieuwbare energie. India produceert nu 118 GWhernieuwbare energie. Daarmee staat het in de top 5 van landen die de meeste hernieuwbare energie produceren.

Ga naar CNN

Extreme hitte, overstromingen en handelsoorlog teisteren Amerikaanse boeren

Boeren in de VS kregen dit jaar al te maken met een slechte grond door stortregens en verhoogde tarieven vanwege de handelsoorlog. Nu staan ​​ze voor nog een andere hindernis: een verstikkende hittegolf die zich over de Verenigde Staten verspreidt. Verwacht wordt dat boeren het slechtste jaar sinds tijden beleven.

Lees meer op CNBC

China lanceert met STAR MARKET een nieuwe beurs

China heeft een gloednieuwe aandelenmarkt voor jonge technologiebedrijven gelanceerd, de Science and Technology Innovation Board, oftewel STAR Market. De lossere regels van deze beurs zijn bedoeld om  Chinese start-ups sneller aan investeringen te helpen, zodat ze kunnen groeien.

Ga verder naar Business Insider

Aanmelden Daily Focus

Wilt u de Daily Focus iedere werkdag in uw mailbox ontvangen? Meld u aan

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus