Direct naar content

Daily Focus van vrijdag 17 mei

Elke dag het laatste financiële nieuws ontvangen?

Ontvang dagelijks een mail met geselecteerde nieuwsitems, blogs en artikelen uit de grootste nieuwsbronnen.

Management

Dell gaat scherper toezien op thuiswerkers

Dell gaat de aanwezigheid van hybride werknemers in de VS scherper in de gaten houden middels badge-registraties. Werknemers krijgen voorts kwartaalbeoordelingen in de vorm van gekleurde vlaggetjes, gebaseerd op hun aanwezigheid op kantoor: blauw voor vaak, groen voor regelmatig, geel voor soms, en rood voor beperkt. De beoordeling is van invloed op de beloning van werknemers. Volgens werknemers heeft het nieuwe systeem een demoraliserend effect.

Klik door naar Quartz

 

Ondernemen

Opvoedkundig advies van Apple-oprichter Steve Wozniak

Tijdens een toespraak voor afgestudeerde studenten aan de universiteit van Colorado deelde Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple, zijn opvoedkundige inzichten. Hij vertelde dat zijn ouders hem de vrijheid gaven zijn eigen interesses te volgen, een benadering die hij ook kiest bij zijn eigen kinderen. Hij benadrukte het belang van ouderlijke steun voor de passies van hun kinderen, in plaats van hen naar specifieke studies of scholen te sturen.

Ga naar CNBC

 

Macro-economie

Werkloosheid in april licht toegenomen

Het aantal werklozen is in de afgelopen drie maanden toegenomen, met gemiddeld 2.000 per maand. In april waren er 375.000 mensen werkloos, dat is 3,7% van de beroepsbevolking. De toename van de werkloosheid sluit aan bij het verslechterde economische beeld van Nederland in april. UWV registreerde eind april 170.000 lopende WW-uitkeringen, 4.000 minder dan in maart. Eind vorig jaar hadden 9,8 miljoen Nederlanders betaald werk.

Ga naar het CBS

 

Beleggen

De Amerikaanse dollar is iets verzwakt

Sinds 16 april is de Amerikaanse dollar iets verzwakt ten opzichte van de meeste belangrijke valuta. Zo is EUR/USD gestegen van 1,0601 op 16 april naar 1,0829 vandaag. In deze periode zijn de verwachtingen over het monetaire beleid van de Fed niet veranderd, hoewel er wel iets meer renteverlagingen voor de ECB zijn ingeprijsd. Dit had moeten resulteren in een iets hogere dollar ten opzichte van de euro en niet in een lagere. Wat is dan de belangrijkste reden achter de zwakkere Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro?

Lees meer bij ABN AMRO