Direct naar content

Daily Focus van vrijdag 2 december

 

 

Gaat u scheiden? Partneralimentatie, wat betekent dat voor u?

Het aantal tweeverdieners neemt elk jaar toe. Huwelijken duren korter. De zorg voor kinderen wordt meer tussen de partners verdeeld. Zowel mannen als vrouwen zijn steeds beter opgeleid. Deze maatschappelijke trends hebben de laatste jaren ervoor gezorgd dat de maximale uitkeringsduur van partneralimentatie per 1-1- 2020 is verlaagd van in beginsel maximaal 12 jaar naar 5 jaar. U kunt verplicht worden partneralimentatie te betalen in geval van echtscheiding of beëindiging van een geregistreerd partnerschap.

Kijk verder bij Financial Focus

 

 

Visie op rente en euro: ECB zal rente begin 2023 verder verhogen

ABN AMRO heeft zijn verwachtingen voor de beleidsrente van de ECB bijgesteld. Eerst dachten de experts dat de rente in december nog éénmaal met 50 basispunten zou worden verhoogd en dat deze vervolgens een tijd ongewijzigd zou blijven. Nu denken zij dat de centrale bank in het eerste kwartaal van 2023 de rente nogmaals met 50 basispunten zal verhogen. De deposito-rente zal dan uitkomen op 2,50%. Ook voor de Amerikaanse centrale bank, de Fed, zijn opwaarts bijgesteld.

Lees meer bij ABN AMRO

 

 

Omzet zakelijke dienstverlening 19% hoger in derde kwartaal

De omzet van de zakelijke dienstverlening was in het derde kwartaal van 2022 19% hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Na dalingen in 2020 en 2021 stijgt de omzet van deze branche nu al zes kwartalen op rij met gemiddeld ruim 19%. Het ondernemersvertrouwen in de zakelijke dienstverlening daalde in het vierde kwartaal 2022. Het ondernemersvertrouwen van de zakelijke dienstverleners was aan het begin van het vierde kwartaal van 2022 3,3. Een kwartaal eerder was dit nog 8,6.

Ga door naar Reuters

 

 

FTX-baas: “Ik probeerde niet te frauderen”

Sam Bankman-Fried, de voormalige CEO van het ingestorte crypto-platform FTX, heeft ontkend fraude te hebben gepleegd. In zijn eerste publieke optreden sinds het omvallen van FTX, vertelde hij de The New York Times dat hij “een slechte maand” heeft gehad en nauwelijks nog geld heeft. Toen FTX, dat ooit werd gewaardeerd op $32 miljard, failliet ging, konden veel investeerders hun geld niet terugkrijgen. Bankman-Fried ontkende fraude te hebben gepleegd en ontkende een luxe levensstijl te hebben geleid.

Klik door naar de BBC