Direct naar content

Daily Focus van donderdag 29 juli

 

Opletten bij geldlening van familie of de zaak voor een huis

Er bestaan vaak diverse mogelijkheden om een huis te financieren. Eigen geld investeren, kan een goede optie zijn. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor een geldlening bij een bank. Misschien zijn er binnen de familie financiële mogelijkheden? Ouders of andere familieleden van de aanstaande huizenkoper(s) die geld kunnen en willen lenen. Ondernemers met een BV kunnen vaak ook van hun BV lenen voor hun huis. Combinaties kunnen goede oplossingen zijn, mits van tevoren goed gestructureerd.

Kijk verder bi Financial Focus

 

Een praktisch koolstofaanpassingsmechanisme aan de grens

Als onderdeel van een pakket energie- en klimaatwetgeving om de EU-doelstelling van 55% emissiereductie in 2030 te halen, heeft de EC een koolstofaanpassingsmechanisme aan de grens (CBAM) voorgesteld. Het voornaamste doel van het mechanisme is ervoor te zorgen dat voor ingevoerde goederen dezelfde kosten voor koolstofemissies worden aangerekend als voor in het binnenland geproduceerde goederen, om “koolstoflekkage” te voorkomen. Bij Insights wordt ingegaan op de beweegredenen achter het voorstel, de details van de werking ervan, alsook op enkele nadelen en beperkingen van de regeling.

Lees meer bij Insights

 

Hoe staat het met e cryptodonaties aan India?

Ruim twee maanden geleden maakte de mede-oprichter van cryptocurrency Ethereum, Vitalik Buterin, bekend dat hij $1 miljard in virtuele valuta had gedoneerd aan een Indiaas corona-hulpfonds. Daarvan is momenteel ongeveer $20 miljoen uitgekeerd. Dat lijkt wellicht niet veel, maar het is niet eenvoudig te voldoen aan Indiase overheidsregels. De schenking in virtuele valuta’s moest eerst worden omgezet in dollars, toen in roepies en kon toen pas volgens de regels worden geschonken.

Ga naar Bloomberg

 

Hoe komt het dat de tekorten aan van alles maar blijven bestaan?

Consumenten, winkels en de industrie hebben nog altijd te kampen met tekorten aan onder meer grondstoffen, bouwmaterialen, fietsonderdelen en chips. Die problemen ontstonden veelal bij uitbraak van de coronapandemie. Maar dat is inmiddels bijna anderhalf jaar geleden. Toch zijn de tekorten er nog steeds. Hoe kan dat? Terwijl wereldwijd fabrieken dichtgingen, groeide de vraag juist. Bijvoorbeeld doordat we meer online zijn gaan winkelen.

Klik door naar NU