Direct naar content

Daily Focus van vrijdag 6 mei

 

'Kunnen we niet iets met een stichting?'

Een ultiem planningsmiddel zou een stichting voor een goed doel zijn. Geld in de stichting stoppen kan fiscaal aftrekbaar zijn, geld in de stichting kan onbelast zijn en geld uitkeren kan ook onbelast zijn. Dat geldt echter alleen als het een stichting is die het algemeen nut nastreeft en die ook zo is aangemerkt door de Belastingdienst. Maar toekomstige generaties van de familie de studie doorhelpen of bijstaan in nood, is toch ook nuttig? Zeker, maar niet algemeen nuttig.

Kijk verder bij Financial Focus

 

Circulaire economie in het zonnetje

Geen milieuvervuiling meer, geen afval meer en leveringszekerheid van kritieke grondstoffen voor onze industriële processen. Dit is het doel van een 100% circulaire economie. Deze stevige ambitie vraagt om dito actie. Hoogtijd dus dat we de circulaire transitie in het zonnetje zetten. Want de Nederlandse overheid wil tegen 2050 een 100% circulaire economie hebben. Het moet dus nog zuiniger en nog efficiënter. En zeker niet alleen voor de bühne.

Lees meer bij ABN AMRO

 

VS bezig met wet tegen kartelpraktijken OPEC

Het Amerikaanse Congres stemt binnenkort over een wetsvoorstel dat het mogelijk maakt OPEC aan te pakken. De VS houdt OPEC-leden ervoor verantwoordelijk de productie te verlagen om de olieprijzen op te drijven. Het voorstel - ‘No Oil Producing and Exporting Cartels (NOPEC)’ genaamd - wil het mogelijk maken om OPEC-leden aan te klagen bij Amerikaanse federale rechters. Het is vooralsnog onduidelijk hoe dit precies in zijn werk moet gaan.

Ga naar Reuters

 

Gat tussen niet-geïndexeerde pensioenen en inflatie loopt op

De pensioenen in Nederland zijn al jaren niet verhoogd, terwijl de kosten voor het dagelijks leven in rap tempo oplopen. Maar wanneer de pensioenen wel verhoogd worden, gaat dat ten koste van de groep die nog pensioen opbouwt. En dat speelt ook een rol bij het besluit van pensioenfonds ABP over die pensioenverhoging, zegt bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen tegen NU.nl. Als het goed is, mogen de pensioenfondsen deze zomer werk maken van het verhogen (indexeren) van de pensioenen.

Klik door naar NU.nl