Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus vrijdag 19 april 2019

Ergste groeivertraging China voorbij en Trump polste dochter inderdaad voor positie Wereldbank | Daily Focus

Ergste groeivertraging China voorbij

China’s officiële bbp-groei bleef stabiel op 6,4% j-o-j en was daarmee iets hoger dan de consensusverwachting – inclusief die van Insights – van 6,3%. De groeivertraging heeft het ergste dus wel achter de rug. Sinds medio 2018 heeft Beijing macro-economische stabilisatie de hoogste prioriteit gegeven. De regering is overgestapt op een beleid van stapsgewijze, gerichte verruiming van het monetair en budgettair beleid.

Lees meer bij Insights

Trump polste dochter inderdaad voor positie Wereldbank

President Trump heeft inderdaad zijn dochter Ivanka gepolst om de Wereldbank te leiden. De ontwikkelingsbank wordt traditioneel geleid door Amerikanen en de keus is inmiddels gevallen op David Malpass. Vorige week zei Trump dat hij overwoog zijn dochter naar voren te schuiven en dat heeft Ivanka inmiddels bevestigd. De president zei dat hij haar zeer geschikt achtte, maar merkte ook op dat zijn voorkeur tot verwijten van nepotisme zou leiden.

Ga naar Politico

Doodstraf voor Amerikaanse bitcoin-ondernemer?

De Amerikaanse bitcoin-ondernemer Chad Elwartowski kan veroordeeld worden tot de doodstraf. Thailand beschuldigt hem ervan de soevereiniteit van het land geschonden te hebben. Hij heeft samen met zijn vriendin een paalwoning op zee gebouwd, naar eigen zeggen in internationale wateren en daardoor buiten de jurisdictie van Thailand. De Thai zeggen echter dat hij binnen 12 zeemijl van de Thaise kust is en dat is zwaar strafbaar.

Klik door naar The Guardian

Energie voor Afrika zonder elektriciteitsnet

Energievoorziening is een uitdaging in Afrika. Omdat het continent zo uitgestrekt is, is op veel plaatsen geen elektriciteitsnet. Als er vraag naar energie is, wordt vaak een dieselgenerator gebruikt. Ook worden lampen met kerosine gestookt. Nu heeft Acumen, een not for profit investeringsmaatschappij, miljoenen toegezegd voor ‘off the grid’-energie. Het gaat bijvoorbeeld om investeringen in acculampen met een zeer laag verbruik.

Bekijk het bij Fast Company

Aanmelden Daily Focus

Wilt u de Daily Focus iedere werkdag in uw mailbox ontvangen? Meld u aan

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus