Chat with us, powered by LiveChat

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus dinsdag 17 september 2019

Hogere elektriciteitsprijzen aan de horizon en loonverschil tussen directeur en medewerkers het grootst bij AEX-bedrijven

Hogere elektriciteitsprijzen aan de horizon
In augustus is de groothandelsprijs voor elektriciteit licht gedaald (eerste maand basislast-elektriciteitscontract), maar gemiddeld heeft de elektriciteitsprijs zich stabiel ontwikkeld (~€40/MWh). Dit is toe te schrijven aan de zwakkere mondiale markt voor kolen en gas. Pas in de tweede week van september stegen de energieprijzen tot €45/MWh.

Lees verder op Insights

Loonverschil tussen directeur en medewerkers het grootst bij AEX-bedrijven
Het verschil in salaris van directeuren van MKB-bedrijven ten opzichte van hun medewerkers is een stuk kleiner dan dat tussen topmannen en hun medewerkers van een beursgenoteerd bedrijf. Dat blijkt uit het Beloningsonderzoek van de NCD, de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren.

Lees het complete Beloningsonderzoek van de NCD

Bijdragen aan duurzaamheid: zie de signalen

Als bank willen we ook een steentje bijdragen en maatregelen treffen tegen klimaatverandering. Het doel is geen angst zaaien of doemdenken bevorderen, maar wel elkaar opmerkzaam maken op de gevolgen van de klimaatverandering. En aanzetten tot het vinden van oplossingen. Bijvoorbeeld door het stimuleren van innovatieve bedrijven.

Lees verder op Financial Focus

Goede tijden voor Chinese obligaties
Beleggers die in wereldwijde obligaties zitten, zouden het beste kunnen kijken naar Chinese staatsobligaties. China is nu al de tweede grootste obligatiemarkt ter wereld. Hervormingen, een gunstig rentebeleid en een relatief hoge economische groei resulteren in aantrekkelijke rendementen.

Lees verder op IEXProfs

Aanmelden Daily Focus

Wilt u de Daily Focus iedere werkdag in uw mailbox ontvangen? Meld u aan

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus