ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus 19 oktober 2018

Vandaag in Daily Focus: Razendsnelle inhaalslag door robotsin foodsector en VS meest concurrerende economie ter wereld

Razendsnelle inhaalslag door robots in foodsector

De voedingsmiddelenindustrie loopt achter in de robotiseringsslag en heeft daardoor een relatief lage robotdichtheid. In de foodsector moeten robots flexibel zijn en voldoen aan strenge wet- en regelgeving. Daarnaast zijn foodondernemers relatief conservatief als het gaat om innovaties.  Maar de sector maakt nu een spurt. De technologie is er klaar voor en ook de trends en ontwikkelingen in de foodsector maken robotisering steeds wenselijker.

Lees de analyse bij Insights

VS meest concurrerende economie ter wereld

De VS is terug als de meest concurrerende economie in de wereld. Dat stelt het World Economic Forum (WEF). Daarmee werd Singapore verslagen. Het is bijna een decennium geleden dat de VS wat concurrentie betreft aan de top stond. Wel stelt het WEF dat landen die geen tariefmuren optrekken, doorgaans beter scoren op het gebied van innovatie en concurrentie. Nederland stond op een niet onverdienstelijke zesde plaats in de ranglijst.

Ga naar Bloomberg

Invloedrijke vrouwen bewonderen deze topvrouw

Fortune stelt jaarlijks een lijst samen van de 50 invloedrijkste vrouwen en stelde de vraag welke personen deze topvrouwen nu inspireren. Er komen verschillende namen langs, maar die van Mary Barra blijft terugkomen. Barra is CEO van General Motors en heeft het bedrijf tijdens een moeilijke fase weer op de rails gekregen. Daarnaast is het natuurlijk geen geheim dat een autoconcern een door mannen gedomineerde wereld is.

Kijk verder bij Fortune

Uber-rivaal haalt $200 miljoen op

Careem is een ride-hailingdienst in het Midden-Oosten en een concurrent van Uber. Careem heeft in een investeringsronde $200 miljoen opgehaald, waardoor het bedrijf nu wordt gewaard op meer dan $2 miljard. Uiteindelijk hoopt het bedrijf $500 miljoen op te halen. Uber is sinds deze zomer verwikkeld in overnamegesprekken met de Midden-Oosterse concurrent. Dat ligt momenteel erg gevoelig vanwege de verdwijning van een Washington Post-columnist.

Bekijk het bij Business Insider

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina

ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus