ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van vrijdag 19 mei 2017

Ook de Daily Focus dagelijks ontvangen?
Schijf u dan via deze link in voor de nieuwsbrief.

Dalende beurskoersen kosten rijkste mensen miljarden

De 500 rijkste mensen ter wereld hebben de fors dalende beurskoersen op woensdag flink gevoeld. Gezamenlijk verloren zij $35 miljard. Koersen stonden onder druk door de aanhoudende schandalen die Donald Trump plagen. Bill Gates verloor $1 miljard doordat het aandeel Microsoft onderuitging. Het geschatte vermogen van Mark Zuckerberg daalde met $2 miljard, de grootste val onder de 500 rijksten, veroorzaakt doordat het aandeel Facebook -3,3% noteerde.

Kijk verder bij Bloomberg

 

‘Top van Volkswagen wist van sjoemelsoftware’

Volgens aanklagers in Stuttgart zijn er aanwijzingen dat de top van Volkswagen, onder wie de huidige CEO Matthias Müller, op de hoogte was van de manipulerende software in dieselauto’s. Uit documenten zou blijken dat de hoogste echelons van het bedrijf op de hoogte waren van de technologie; lagergeplaatste ingenieurs waren namelijk bezorgd dat zij zonder mandaat werkten. Het bestuur, zo zou uit de documenten blijken, nam die zorgen weg en gaf toestemming.

Ga naar The New York Times

 

Hoe doe je anoniem bitcoinbetalingen?

Bitcoin is een interessante optie om anoniem te betalen, maar ook bitcoins zijn relatief gemakkelijk te traceren. Hoe voorkom je dat nu? De kern is dat een voorwaarde voor onzichtbaar zijn, een ontkoppeling tussen de gebruiker en de eerste internetconnectie is. Volgens een hacker die zijn kennis deelt, is bitcoin echter anoniem te maken door het in te wisselen tegen ‘gerandomiseerde’ bitcoins. Die kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld anoniem een e-mailaccount openen.

Zie meer bij Business Insider

 

Harvard Business School niet meer zo prestigieus

De Harvard Business School (HBS) was en is een van de bekendste plekken om een MBA te behalen. De reputatie van het instituut is echter tanende. Volgens The Economist ontbreekt het aan wetenschappelijke integriteit en kwaliteit. Daarom zou de HBS voor het volgende dilemma staan: terugkeren naar academische standaarden en kritische distantie tot het bedrijfsleven, of openlijk een semi-academisch bedrijf met winstoogmerk en beursnotering zijn.

Ga naar The Economist

Deel deze pagina

Daily Focus van vrijdag 19 mei 2017
0.0/5 score (0 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus