ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van dinsdag 13 maart 2018

Protectionisme in het juiste perspectief

De Amerikaanse president Donald Trump heeft, zoals hij een week geleden aankondigde, heffingen ingevoerd op de import van staal en aluminium. Hoewel de term al wordt gebezigd, is niet helder of we nu te maken zullen krijgen met een handelsoorlog. Ook is het van belang om protectionisme niet per se negatief te zien. Op dit moment is er geen noodzaak tot protectionistisch beleid, maar verschillende landen hebben zich in het verleden spectaculair ontwikkeld met dergelijk beleid.

Lees de column bij Insights

Dropbox denkt $8 miljard waard te zijn

Voor aanvang van de Initial Public Offering (IPO) heeft Dropbox zijn aandelen geprijsd op $16-18 per stuk. De dienst voor het delen en opslaan van bestanden is daardoor tussen de $7 miljard en $8 miljard waard. Dit is een daling ten opzichte van de geschatte waarde in 2014, die destijds uitkwam op ongeveer $10 miljard. Tegelijk met de IPO verkoopt Dropbox voor $100 miljoen aandelen aan Salesforce.com.

Klik door naar Quartz

David Solomon hoogstwaarschijnlijk nieuwe CEO Goldman Sachs

Harvey Schwartz, een van de COO’s van Goldman Sachs, verlaat de Amerikaanse zakenbank. Daarmee blijft David Salomon als enige COO over. Daarmee is hij de meest waarschijnlijke kandidaat om de terugtredende CEO Lloyd Blankfein op te volgen. Volgens ingewijden waren Schwartz en Solomon namelijk de enige kandidaten voor die positie. Het is overigens onbekend waarom Schwartz opstapt.

Ga naar Reuters

Bose werkt aan augmented reality met geluid

Bij augmented reality (AR) wordt er informatie over de werkelijkheid heen gelegd. Een populair voorbeeld is Pokémon Go. Veel mensen associëren AR ten onrechte volledig met beeld. Bose, gespecialiseerd in audio-apparatuur, ontwikkelt nu een AR-bril die met geluid werkt. Speakers in de brillenpootjes vertellen de drager meer over wat hij of zij ziet. Bose wil deze zomer al zo’n 10.000 van deze brillen verkopen.

Kijk verder bij The Verge

 

Deel deze pagina

Daily Focus van dinsdag 13 maart 2018
0.0/5 score (0 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus