ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus

Daily Focus van vrijdag 10 augustus 2018

Cijferseizoen en koersreactie laten tegenstrijdig beeld zien

Beleggingsstrateeg Ralph Wessels bespreekt het cijferseizoen na het tweede kwartaal en over het algemeen is de indruk goed; bedrijven in zowel de VS als Europa overtreffen de verwachtingen. Veel bedrijven hebben hun vooruitzichten voor het hele jaar naar boven bijgesteld. De koersreacties waren echter opvallend; koersen stegen niet na het goede nieuws. Desalniettemin staan bedrijven er goed voor en presteert de wereldeconomie ook goed.

Ga naar Financial Focus

Hogere olieprijs in 2019

Als gevolg van verwachte krapte in het aanbod van olie stelt Insights zijn olieprijsramingen voor 2019 en 2020 naar boven bij. Insights verwacht dat de mondiale vraag naar olie zal blijven stijgen in de komende jaren. Olievoorraden staan inmiddels onder druk en de reserveproductiecapaciteit is wellicht niet toereikend om aan de mondiale vraag te kunnen blijven voldoen. Insights verhoogt daarom de prognose voor de gemiddelde prijs van Brent-olie van $78 naar $85 per vat in 2019.

Lees de analyse bij Insights

Wat zijn Elon Musks wilde plannen met Tesla?

Elon Musk, die zowel oprichter van Tesla is als het bedrijf leidt, verraste vriend en vijand door deze week aan te kondigen dat hij overweegt Tesla van de beurs te halen. Musk zei $420 per aandeel te willen betalen. Volgens deskundigen lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Musk (of andere partijen) aan de benodigde leningen kan komen, aangezien Tesla nog nooit winst heeft gemaakt. Naar schatting is ongeveer $70 miljard nodig om het bedrijf van de beurs te halen.

Klik door naar The New York Times

New York City bevriest aantal ride-sharingvoertuigen

New York City heeft een tik uitgedeeld aan ride-sharingdiensten als Uber, Lyft en Via. De stad heeft besloten dat er voorlopig geen nieuwe voertuigen aan de vloot mogen worden toegevoegd in New York City. Op dit moment rijden er 80.000 voertuigen in New York City die gebruikt worden voor ride-sharing. De stad heeft daarnaast bepaald dat er voor chauffeurs een minimumloon moet gelden. Het lijkt de intentie om de onder andere de ‘yellow cab’ te beschermen.

Kijk verder bij Fortune

 

Deel deze pagina

Daily Focus van vrijdag 10 augustus 2018
0.0/5 score (0 stemmen)
ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus
Logo of ABN AMRO MeesPierson | Financial Focus