Direct naar content

Financial Focus Magazine september 2020

Sparen vs. beleggen

Wie in 1960 100 euro had belegd in aandelen had nu een kleine 30.000 euro in handen gehad. Wie op datzelfde moment 100 euro op een spaarrekening had gezet, was nu op een 1400 euro uitgekomen. Maar ook al is beleggen een van de manieren om op de lange termijn vermogen op te bouwen, toch staat er een enorm bedrag op de Nederlandse spaarrekeningen.

‘Wat is er nodig om succesvol te beleggen? Ook in de bizarre tijden waarin we nog steeds leven.’

Volgens laatste berekeningen is er sinds de corona-uitbraak nog eens 20 miljard euro gespaard door Nederlanders. Er staat nu een kleine 400 miljard euro op de Nederlandse spaarrekeningen. Het is duidelijk: ‘We’ zijn wantrouwend tegenover beleggen. Wat is het geheim van succesvol beleggen? Waarom lijkt er een angst voor beleggen te zijn? Hoe begin je met beleggen? Wat zijn de risico’s eigenlijk?

Judith Sanders, beleggingsstrateeg bij ABN AMRO MeesPierson en Mary Pieterse-Bloem, hoogleraar financiële markten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam duiken in diezelfde vraag in het dossier van deze editie op pagina 16. Wat is er nodig om succesvol te beleggen? Ook in de bizarre tijden waarin
we nog steeds leven. Hoe zorg je voor een evenwichtige portefeuille? Hoe kun je je emoties in bedwang houden? En misschien nog wel belangrijker: past beleggen wel bij u en uw vermogensdoelstellingen?

– Choy van der Hooft –
Managing Director

Dezelfde vragen komen overigens voorbij in de documentaire Het Geheim van Succesvol Beleggen. Nu te bekijken op financialfocus.nl of Videoland.

Portretten: Haagsche Ondernemers

Dossier: Het geheim van succesvol beleggen

Het sleutelmoment van Won Yip

1 van de artikelen

Lees hier het vorige magazine

In de editie van juni 2020 staat het ‘nieuwe normaal’ centraal.