Direct naar content
  • Auteur

Bertram van Munster (77) woont en werkt als producer al bijna een halve eeuw in de Verenigde Staten. Hij is ongelofelijk succesvol in het produceren van bekende televisieseries en wordt daarvoor veelvuldig bekroond. Er is geen Nederlander die vaker op het podium heeft gestaan om een Emmy in ontvangst te nemen.

Bertram van Munster is bedenker van The Race

Samen met zijn vrouw bedenkt hij jaren geleden het tv-format The Race waarin koppels tijdens een reis over de wereld strijden voor een hoofdprijs van 1 miljoen dollar. Inmiddels is het programma één van de succesvolste tv-programma’s ooit gemaakt en staat de teller in de VS al op 30 seizoenen. In de VS wordt de tv-show gezien als de moeder van de reality-tv.

Ondanks het feit dat Bertram van Munster een geschat vermogen heeft van 100 miljoen dollar en in de Verenigde Staten woont, heeft hij er altijd voor gewaakt zijn kinderen niet te erg te verwennen.

Bertram van Munster heeft drie kinderen waarvan er twee in Nederland werken en eentje bij hem en zijn vrouw in de Verenigde Staten woont. Hij waakt ervoor zijn kinderen niet teveel in de watten te leggen. Desondanks zijn zijn kinderen natuurlijk opgegroeid in luxe.

Zelf heeft hij zich ook een aantal keer laten verleiden tot het doen van luxe-aankopen. ‘Inmiddels ben ik wat wijzer. Ik kocht weleens vakantiehuizen. Nu weet ik; als het verder ligt dan twee uur rijden, ga je er toch nooit heen.’

Bertram van Munster: ‘hou de kwaliteit van je product hoog’

Het zou financieel gezien slim zijn om zijn productiebedrijf te verkopen, maar dat wil Van Munster niet. ‘Als je hard werkt op de juiste manier, dan komt het geld vanzelf. Zolang je maar zorgt dat de kwaliteit van je product hoog is en hoog blijft.’

Vermogens in Nederland

ABN AMRO MeesPierson liet een unieke driedelige documentaire maken over het leven van vermogenden in Nederland. Met welke vraagstukken houden zij zich bezig? Hoe en waarvoor zetten zij hun geld in?

Kijk de afleveringen terug op de pagina Vermogens in Nederland.

 

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.