Direct naar content
  • Auteur

Duurzaam douchen

Per persoon gebruiken we zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar. Verreweg het meeste plastic, bijna 40%, wordt gebruikt voor verpakkingsmateriaal. 50% van het plastic gebruiken we maar één keer voor we het weggooien. De productie van plastic stijgt jaarlijks met 8%. Jaarlijks wordt ongeveer 311 miljoen ton nieuw plastic aangemaakt. En 91 procent van al het plastic wordt niet gerecycled.

Shampoo Bars is opgericht door een kleine groep mensen met als doel om het gebruik van plastic volledig te vervangen voor duurzame alternatieven. Met dit doel voor ogen hebben zij de stap gezet om plasticvrij te douchen.
Eén Shampoo Bar vervangt 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee.

Een shampoo bar kan je ook omschrijven als een haar -en bodyzeep. In plaats van een vloeibare substantie ziet het er uit als een stuk zeep. De productie van de ‘Bars’ gebeurt duurzaam en zoveel als mogelijk vrij van plastic.

De verpakking waarin de Shampoo Bars worden verstuurd, is 100% plasticvrij en volledig biologisch afbreekbaar. Ook de verzending gaat zoveel mogelijk duurzaam, via fietskoeriers.

Shampoo Bar is onderdeel van het privilege programma van ABN AMRO MeesPierson. Kijk voor alle privileges op www.abnamromeespierson.nl/prifi

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.