Direct naar content
  • Auteur

Jordy is nogal van zijn sokken geblazen door Mary’s bevindingen. Is het tijd om door te pakken met zijn beleggingsambities?

Om daar achter te komen schuift Jordy in deze aflevering aan bij beleggingsclub “Tegen Beter Weten In” voor een lesje beleggen voor beginners.

Of nou ja – beginners…. Er gaat een stevig robbertje analyse vooraf aan het doen van een belegging. Logisch, want voordat de clubleden ergens geld in steken, willen ze weten of de vooruitzichten voor hun potentiële beleggingen gunstig zijn. Bovendien beleggen ze niet alleen in aandelen, maar ook in obligaties en goud en houden ze wat spaargeld aan. De reden achter deze verdeling? Risicospreiding. Beleggingen reageren namelijk allemaal anders op gebeurtenissen in de economie. Zo kunnen tegenvallende aandelenkoersen bijvoorbeeld deels worden opgevangen door obligaties. Die doen het dan juist vaak beter.

De leden van “Tegen Beter Weten In” vinden het leuk om zich te verdiepen in de bedrijven waarin ze mogelijk willen investeren. Zo onderbouwen ze hun beleggingsbeslissingen. Heb je die interesse zelf niet? Kies dan voor beleggingsfondsen of ETF’s. Maar dat gaat wel een beetje voorbij aan de lol van een beleggingsclub natuurlijk.

Als afsluiter waarschuwen de leden voor een beruchte beleggersvalkuil.

Weet jij trouwens hoe veel Nederlanders er zelfstandig beleggen?

De Beleggingsstrategie

Elk halfjaar publiceren we een uitgebreide beleggingsstrategie met beleggingsthema’s uitgelicht in verdiepende artikelen, geschreven door onze beleggingsexperts. Wilt u tussendoor ook een update op de strategie? Lees dan de maandelijkse updates.

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.

Bekijk Het Geheim van Succesvol Beleggen

Beleggen is eng, sparen is veilig én van beleggen moet je heel veel kennis hebben. Zo hebben de meeste mensen het geleerd. En dus staat er meer geld dan ooit op de Nederlandse spaarrekeningen. Maar is beleggen echt zo eng?

Beleggen brengt risico’s met zich mee

Beleggen kan interessant zijn, maar brengt risico’s met zich mee. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Het is goed om u hiervan bewust te zijn. Beleg daarom met geld dat u overheeft naast uw buffer voor onvoorziene uitgaven. Wij adviseren u alleen te beleggen in beleggingsproducten die aansluiten bij uw kennis en ervaring.