Direct naar content
  • Auteur

Hennie van der Most (66) staat bekend vanwege zijn grootschalige bouwprojecten, zoals attractieparken en bedrijfsterreinen. Maar het begint veel kleiner. Terwijl hij bij een benzinepomp werkt, last hij in de avonduren en in het weekend tuinhekjes en palen voor buurtbewoners in Slagharen.

Het Van der Most-imperium start met een zwembad in een schuur

Daarna opent hij een zwembad in zijn werkschuur, maar dat moet hij sluiten van de gemeente. Op zoek naar een alternatief loopt hij tegen een leegstaand bedrijfspand aan. Dat verbouwt hij vervolgens succesvol tot een waar zwemparadijs en de start van zijn imperium is een feit.

Hennie van der Most: ‘geld moet je investeren’

Zijn nieuwste project is het attractiepark Speelstad Rotterdam van 30 miljoen euro in een oude afvalverbrandingsoven. Van der Most: ‘Geld moet je investeren in nieuwe projecten, het moet rollen. Zo blijft de economie gezond!’

Hennie van der Most steekt het grootste deel van het geld dat hij verdient als ondernemer weer in nieuwe projecten. Om vermogen geeft hij naar eigen zeggen niet zo veel. Als ondernemer moet u zelf aan de slag om uw pensioen op te bouwen. Daarvoor is het slim om ook zo nu en dan aan uw eigen toekomst te denken.

Volgens Van der Most is geld geen doel

Hennie van der Most pot niks op en gunt zichzelf weinig luxe. ‘Voor echte ondernemers is geld een middel, geen doel. Ik weet niet eens wat ik ermee zou moeten.’ Hij draagt het bedrijf niet over aan zijn dochters.

‘Mijn bedrijf moet overgenomen worden door mensen met ondernemersbloed, mensen die op de vloer zijn begonnen en voor wie ondernemen een passie is. Zo ben ik zelf ook ooit begonnen, het is nog steeds mijn grootste hobby!’

Vermogens in Nederland

ABN AMRO MeesPierson liet een unieke driedelige documentaire maken over het leven van vermogenden in Nederland. Met welke vraagstukken houden zij zich bezig? Hoe en waarvoor zetten zij hun geld in?

Kijk de afleveringen terug op de pagina Vermogens in Nederland.

 

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.