Direct naar content
  • Auteur
  • Wie: Patrick Kerssemakers
  • Wat: Maakte een reis van 8 maanden met zijn gezin door Canada, Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Hongkong en Zuid-Afrika.

‘Mijn kinderen weten nu dat water niet zomaar uit de kraan komt’

Na acht maanden reed ik de oprit weer op, alsof ik er gisteren nog was geweest. Ik stak de sleutel in het slot en wist: er is geen plek waar ik liever thuiskom dan hier. Daar ben ik mij nu extra van bewust. Ik heb altijd de droom gehad om een jaar weg te gaan met mijn gezin. Toen ik twee jaar geleden onverwachts besloot op te stappen bij FonQ, wist ik dat nu het moment was. Ik was best vaak thuis, maar in mijn hoofd was ik nooit thuis. Ik wilde bewust op reis, echt in het moment leven. Ik dacht: als wij het nu niet doen, doen wij dit nooit. Eigenlijk was er geen reden om het niet te doen. Zo begonnen wij onze wereldreis van 8 maanden.

‘In mijn hoofd was ik nooit thuis’

Patrick Kerssemakers maakte een reis van 8 maanden met zijn gezin door Canada, Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Hongkong en Zuid-Afrika.

Daar zaten we dan op de luchthaven van Seattle, met een dikke jetlag en drie jonge kinderen van 9, 7 en 2 jaar. Dat voelt best onwennig. Het enige waar ik mee bezig was, was het boeken van de volgende accommodatie. Ik kon mij niet voorstellen dat mijn leven er de aankomende 8 maanden zo uit zou zien. Wij hebben de meest fantastische plekken gezien. Wij zijn met de camper door Nieuw-Zeeland getrokken, hebben in het wild gekampeerd en zijn door Zuid-Afrika gereisd. Elk land heeft weer iets ongrijpbaars, een nieuwe cultuur, andere mensen, nieuwe smaken. Die ervaring neemt niemand ons meer af.

Kinderen zijn super flexibel. Als jij je goed voelt, is er niks aan de hand. Natuurlijk ervaren zij het anders. Soms vertelde ik mijn kinderen vol enthousiasme over onze volgende bestemmingen. Dan vroegen ze of er ook een trampolinepark was. Zuid-Afrika heeft echt mijn hart gestolen. Het land kent veel uitdagingen, maar iedereen helpt elkaar.

Kort voor onze reis heb ik geïnvesteerd in Africamps, een groot glampingconcept in Zuid-Afrika. Nu ik de dynamiek en de uitdagingen beter snap, wil ik ook een bijdrage leveren aan dit land. Voor Africamps werken wij veel samen met lokale boeren. Tenten laten wij bouwen door mensen uit de dorpen, niet uit Kaapstad. Hoe geweldig zou het zijn als daardoor meer mensen kunnen eten en meer kinderen naar school kunnen?

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.