Direct naar content
1 min. leestijd
  • Auteur

Winnen is niet alles in de wereld van videogames. De gamingwereld draait steeds meer om geld. Zo verdiende videogamer Tyler ‘de Ninja’ Blevins maar liefst 17 miljoen dollar in 2019.

De 28-jarige Amerikaan Tyler Blevins won 100.000 dollar aan prijzengeld in competities. Goedverdienende gamers winnen terrein, waarbij het zeker niet alleen draait om kwaliteiten. Gamers verdienen hun geld door het enorme platform aan volgers, vergoedingen door samenwerkingen en sponsoring. Blevins heeft maar liefst 2,8 miljoen volgers op Mixer, het opkomende gamingplatform van Microsoft. Daarnaast heeft de gamer 22,7 miljoen volgers op YouTube en 14,9 miljoen volgers op Instagram. Dus vooral door zijn fanbase is de gamer aantrekkelijk voor sponsors: zij bereiken er grote groepen spelletjesfanatici mee.

Bij elkaar hebben de tien meestverdienende gamers 270 miljoen volgers op gaming-platforms Mixer en tegenhanger Twitch en verdienden ze vorig jaar in totaal 121 miljoen dollar. Geen van de grootverdieners behaalde de lijst van meestverdienende gamers alleen door deelname aan competities.

Bron: Forbes

Heeft u een vraag over dit artikel?

De specialisten van ABN AMRO MeesPierson komen graag met u in contact.